Lyt til artiklen:

Fugerenser med fut i

00:00
Hastighed: ???x
02:17

Abonnementsartikel

Der findes flere måder at rense fugerne mellem fliserne på. Den ene er at bruge gift, og det er hverken grønt eller godt.

Man kan også ligge sig ned på knæ med et redskab som et gammelt stemmejern, ELLER man kan forsøge sig med en moderne maskine som en batteridrevet fugerenser.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Vi valgte at kigge nærmere på Ryobis nye fugerenser, som er en del af deres store 18V One+ serie, der omfatter alt lige fra terrasserensere til koldtågespredere, som alle bruger samme type batteri.

Det første, der slår én, når man pakker fugerenseren ud, er, hvor nem den er at samle.

Genopliv den gamle græstrimmer

Se også:

Genopliv den gamle græstrimmer

Man tager det medfølgende hjul samt stålbørste og klikker dem på som var det Lego-klodser. Herefter drejer man et par gange på et håndtag, smækker batteriet i, og maskinen er klar til brug.

Med batteri vejer fugerenseren blot lidt over 3 kilo, så den er umanerlig nem at håndtere.

Renseren er justerbar i længden, ligesom håndtaget kan tilpasses brugeren, og det føles lidt som om, at det her er for nemt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men den virker.

Nem og effektiv

Det er klart, at der er forskel på fliser og det ukrudt, der skyder op imellem dem, men i vores tilfælde var der intet problem med at få renset pænt i bund.

Faktisk tog den så godt fat i de bredere revner, at den rensede helt i bund, så vi efterfølgende kunne lægge noget fugesand i, som fremover holde ukrudtet i ave.

rich-media-5
Ryobis fugerenser kommer som standard med en stålbørste. Foto: Lise T. Montana.

Ryobis fugerenser kommer som standard med en stålbørste, men en tilsvarende i nylon kan tilkøbes.

Arbejdstiden varierer afhængig af, hvilket batteri, man køber til maskinen. Det mindste er på 2Ah og giver en brugstid på cirka en halv time, men vælger man det største i serien af fem batterier, kan man komme helt op på 168 minutters arbejdstid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lydeffektniveau (Lwa)(dB(A)) er på 82,9, og det er bestemt til at arbejde med.

Ryobis fugerenser er ualmindelige enkel, nem at bruge og effektiv. Men tjek vores video på fritidsmarkedet.dk. Du finder den under temaet Nyt til haven.