Lyt til artiklen:

Mindst tre ulvepar har fået hvalpe i 2023

00:00
Hastighed: ???x
02:31

Abonnementsartikel

For tredje år i træk har ulveparret i Klelund Plantage i Hovborgreviret haft succes med forplantningen. Det viser flere optagelser fra vildtkameraer i området ifølge Miljøstyrelsen.

På de seneste optagelser fra den 22. juni løber otte hvalpe afsted sammen, indtil de bliver hentet af en voksen ulv. Hvalpene er formentlig født først i maj og er dermed knap to måneder gamle.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De otte hvalpe i Klelund er indtil videre de eneste, der er fanget af vildtkameraer. Der er dog set en diegivende ulv i både Skjern- og Oksbølreviret, og derfor vurderer den nationale ulveovervågning, at der også er kommet kuld begge steder.

Ingen hvalpe i Ulfborg eller Klosterheden

Ulveparret i Hovborgreviret fik mindst fire hvalpe i 2021 og mindst seks i 2022, og en tidligere hvalp af parret opholder sig endnu i reviret sammen med forældrene. Optagelser viser, at den unge voksne hun også er diegivende, og det indikerer, at der muligvis er to hunulve om de otte hvalpe i Hovborgreviret.

Ulveovervågningen har igennem foråret fulgt alle de fem danske ulvepar i henholdsvis Skjernreviret i Vestjylland, Oksbølreviret i Sydvestjylland, Hovborgreviret i det sydlige Midtjylland, Klosterhedereviret i Vestjylland og Ulfborgreviret i Vestjylland.

Mens observationer og optagelser fra overvågningskameraer bekræfter, at der er født hvalpe i de tre første revirer, er der ikke noget, som tyder på hvalpe i Kolsterheden og Ulfborg.

Forstyr ikke

Miljøstyrelsen henstiller til, at man respekterer eventuelle adgangsforbud og ikke går ud og leder aktivt efter ulvehvalpene i Hovborg-, Skjern- og Oksbølreviret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Frem til og med den 1. oktober 2023 er det område i Klelund Plantage, hvor hvalpene færdes, midlertidigt lukket for offentligheden for at sikre ulvene ro. Det forstyrrelsesfrie område er markeret med skilte og oplysningstavler i området.

I Skjernreviret opholder ulvene sig først og fremmest i Borris Skydeterræn. Det er militært øvelsesområde, og adgangen til terrænet er under alle omstændigheder begrænset af sikkerhedsmæssige årsager. Ved indkørslerne til skydeterrænet er opsat standere med information om adgangstiderne.