Lyt til artiklen:

Cub Cadet klarer bakkerne perfekt

00:00
Hastighed: ???x
02:15

Abonnementsartikel

Stanley Black and Decker, som blandt andet producerer Cub Cadet, tager tre forskellige zero-turn modeller med på Have og Landskab '23 fra den amerikanske producent. En batterimodel til det semiprofessionelle marked samt to benzinmodeller.

Den største, PRO Z9 183id, er monteret med XXL tvillingehjul bagpå samt firehjuls styring, som giver ekstremt gode manøvrefærdigheder på skråninger med den såkaldte Synchro Steer teknologi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Synchro Steer betyder for føreren, at man styrer med rattet, vinkler forhjul, vinkler gearkasserne bagi, så de kan køre hver deres vej, når man laver en nul-punkts vending. Det er en stor fordel på skråninger, hvor man holder på forhjulene og dermed holder maskinen på bakken, så den ikke glider, fortæller salgskonsulent Martin Juhl, Stanley Black and Decker Outdor.

rich-media-2
PRO Z9 183id kan køre 19,5 kilometer i timen, så kapaciteten er voldsom, fastslår Martin Juhl. Foto: Torben Jastram.

Klarer 25 grader

Maskinen kommer med fuldsvejset klippebord, to-cylinderet Kawasaki-motor med elektronisk brændstofindsprøjtning, som betyder en brændstofbesparelse på op til 25 procent i forhold til en almindelig motor med karburator.

- Maskinen kan klare skråninger med 25 graders hældning. Det gør den perfekt til blandt andet kommuner, anlægsgartnere og andre professionelle brugere med udfordrende terræn med bakker og skråninger, fortæller han til Fritidsmarkedet.

Z9 har et 183 cm bredt klippebord, mens lillebror XZ8 S137i klipper med 137 cm. Z9'eren har desuden luftsæde samt ratstamme, der kan indstilles, så komforten er i top.

rich-media-3
PRO Z9 183id (til venstre) og lillebror XZ8 S137i. Foto: Torben Jastram.

- Den kan køre 19,5 kilometer i timen, så kapaciteten er voldsom, fastslår Martin Juhl.

Artiklen fortsætter efter annoncen

10.000 kvm på en opladning

Udstilleren medbringer også en batterimodel, XZ5, på Have og Landskab til august.

- Det er en zero-turn på batteri, som har en klippebredde på 107 cm og en klippekapacitet på op til 10.000 kvadratmeter på en opladning, og en ladetid på fire timer.