Lyt til artiklen:

Sådan kan skovejere sikre sig mod kæmpe ekstraregning i ejendomsskat

00:00
Hastighed: ???x
01:59

Abonnementsartikel

Fra 2024 træder de nye boligskatteregler i kraft. De nye boligskatteregler bidrager med cirka 10 milliarder kroner i skattelettelser frem mod 2027, som primært kommer boligejere i provinsen og på landet til gavn. Andre skal dog betale mere i skat.

En række ejendomme skifter kategori fra skov- eller landbrugsejendom til ejerbolig. Det sker som et led i de nye ejendomsvurderinger. Et skift i ejendommens kategori har betydning for ejendommens fremtidige beskatning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skatteministeriet har netop offentliggjort en række typeeksempler, der viser den nye ejendomsbeskatning for ejendomme, der bliver omkategoriseret fra skov- eller landbrugsejendom til ejerboliger. Se eksemplerne her

I Lolland kommune viser eksemplet, at ejendomsskatten vil stige fra 8900 kroner i 2020 til 22.500 kroner i 2024 for en otte hektars ejendom, der overgår fra landbrugs- eller skovejendom til ejerbolig.

Overgangsordning sikrer ejendomsejere mod skift i kategori

Ejere, hvis ejendom skifter kategori fra landbrugsejendom til ejerbolig, kan tilvælge en overgangsordning, som giver dem mulighed for at beholde deres gamle kategori og dermed ejendommens nuværende beskatning, indtil ejendommen sælges.

Ejendomsejeren kan renovere, bygge til, omlægge jord mv. uden at falde ud af overgangsordningen, så længe ejendommen samlet set ikke kommer under to hektar.

Søger nuværende ejer fra eksemplet med ejendommen på 8 hektar på Lolland om overgangsordning, vil ejendomsskatten for samme ejendom falde til 6400 kroner indtil salg.