Lyt til artiklen:

Formodet ulv skudt i Holland efter angreb på fåreavler

00:00
Hastighed: ???x
01:59

Abonnementsartikel

Hvad man antager er en ulv er søndag morgen blevet skudt i det nordøstlige Holland, efter en fåreavler blev sendt på hospitalet, da han blev bidt i armen af dyret.

Det skriver flere lokale medier, herunder Nos

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den formodede ulv bed fåreavleren, da han forsøgte at skræmme den væk, fordi den angreb hans får.

Fåreavleren måtte efterfølgende på hospitalet med skaderne på sin arm, der blandet andet skulle omfatte skader på sener.

Episoden skete omkring klokken 7, og allerede to timer efter blev ulven skudt og dræbt.

Mindst tre ulvepar har fået hvalpe i 2023

Se også:

Mindst tre ulvepar har fået hvalpe i 2023

Ifølge den lokale tv-station RTV Drenthe, var fårene bag ulvesikret hegn, men spor tyder på, at ulven er kravlet under det.

Midlertidig reguleringstilladelse

Det danske medlem af Europa-Parlamentet Erik Poulsen (V) har gennem flere år deltaget i ulvedebatten, og han ønsker nye regler omkring den totalfredede ulv, så husdyr kan beskyttes bedre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Oplev ulvene - men forstyr dem ikke

Se også:

Oplev ulvene - men forstyr dem ikke

- I det konkrete tilfælde burde det være oplagt, at fåreavleren selv kunne have stoppet ulven med en kugle i nødværge. Men angrebet i Holland bekræfter også, at vi er nødt til at have bedre beskyttelse af husdyr - og nu desværre også husdyrholdere - mod ulvene her i landet.

- Jeg har allerede i foråret foreslået miljøminister Magnus Heunicke (S), at Naturstyrelsen efter et angreb på husdyr øjeblikkeligt kan udstede en midlertidig reguleringstilladelse i den ramte fold i for eksempel to til fire uger. Det vil give alle husdyrholdere en umiddelbar tryghed og vil formentlig - alene i kraft af en jægers tilstedeværelse - næppe føre til bortregulering af ret mange problemulve. Men det kan være med til at holde problematiske ulve væk fra husdyrfolde på både kort og længere sigt, skriver Erik Poulsen i en kommentar.