Lyt til artiklen:

Fugleinfluenza ved Flensborg påvirker sønderjyske fjerkræejere

00:00
Hastighed: ???x
01:40

Abonnementsartikel

En gåsefarm øst for Flensborg er konstateret smittet med fugleinfluenza af typen H5N1, og det får betydning for danske fjerkræejere, det skriver Fødevarestyrelsen

Alle dyr i besætningen er aflivet, og som følge af udbruddet har de tyske myndigheder oprettet en beskyttelseszone i en radius af tre kilometer fra farmen og en overvågningszone i en radius af ti kilometer. Dele af overvågningszonen rækker over grænsen til Danmark, og er trådt i kraft mandag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor er to områder ned til Flensborg Fjord inden for restriktionszonen.

rich-media-2
Der er ikke registreret virksomheder der producerer æg eller fjerkræ i de to områder. Grafik: Fødevarestyrelsen.

- Restriktionerne betyder, at man ikke må flytte fjerkræ og æg inden for zonen de kommende fire uger. Vi indfører restriktionerne for at begrænse risikoen for smittespredning, mens oprydningsarbejdet er i gang, siger Mette Kirkeskov Sie, enhedschef i Dyresundhed, Fødevarestyrelsen.

Ud over forbuddet mod at flytte fjerkræ og æg, har ejere af høns og andre fugle pligt til at registrere deres fuglehold på landbrugsindberetning.dk, hvis de er inden for zonen.

Der er ikke registreret virksomheder, som producerer æg- eller fjerkræ i de to områder, som ligger i henholdsvis Aabenraa og Sønderborg kommuner. Udbruddet i Slesvig-Holsten kan dog medføre, at visse lande uden for EU i en periode vil takke nej til æg og fjerkræ fra virksomheder fra de to kommuner.