Lyt til artiklen:

Franske armklippere med nye funktioner

00:00
Hastighed: ???x
02:02

Abonnementsartikel

PRO-LONGER GII-serien af professionelle hække- og græsklippere fra franske Kuhn har 11 modeller. Klipperne fås med horisontale armspænd fra 5,10 til 7,40 meter for at opfylde alle fagfolkenes krav pasning af vejsiderabatter og landskab.

Modellerne er blandt andet kendt i branchen for at være udstyret med quick-fit og quick-release chassis, Mecadrive rotortransmission med tandhjul i stedet for traditionelle remme, quick-fit samt hurtig frigørelse af slaglerotor osv.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I 2023-opdateringerne vil PRO-LONGER GII-serien være udstyret med et nyt styresystem, e-assist-funktionen og Motion-HEAD 90-muligheden for endnu større kørekomfort.

Ergonomisk joystick

Føreren bruger joysticket til at styre alle armbevægelser på sin hæk- og græsklipper, som kan nå betydelige spænd over mange timers dagligt arbejde. Alle maskinens armbevægelser er ifølge producenten en naturlig forlængelse af operatørens intentioner og de handlinger, han eller hun udfører på joysticket.

Det nye Ergonimics joystick er tilpasset håndens form. Joystickets justerbare base betyder, at det kan tilpasse sig forskellige operatørhåndsformer. Joysticket har fire elektriske proportionelle armfunktioner som standard. Den proportionale effekt virker i begge retninger, op og ned, med præcise bevægelser. Hastigheden af armens bevægelser kan justeres, så den passer til den aktuelle opgave, for eksempel under trimning med saven.

rich-media-2
Det nye Ergonimics joystick er tilpasset håndens form. Foto: Thies Meilby Eriksen.

e-Assist teknologien bruger de hydrauliske cylindre på armene på armklipperne til at føre information til det elektroniske styresystem for at gøre brug af de automatiserede funktioner -funktioner der sikrer, at skærehovedet forbliver indstillet i samme vinkel under hele skæreoperationen, selv når den hydrauliske arm trækkes ud eller tilbage.