Lyt til artiklen:

Svensk regering vil gøre det muligt at skyde ulve efter ét angreb

00:00
Hastighed: ???x
01:26

Abonnementsartikel

Den svenske miljøstyrelse har netop fået til opgave at undersøge mulighederne for at regulere den svenske ulvebestand ned fra nuværende 450 dyr, til omkring 170 individer. Det skal blandt andet ske ved at gøre det muligt at regulere en problemulv allerede efter første angreb på husdyr eller hunde, det skriver Aftonbladet

Den svenske regering fik i 2022 stemt en dagsorden om at reducere ulvebestanden i landet kraftigt igennem Riksdagen, og det skal nu udmøntes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Landdistriktsminister Peter Kullgren har blandt andet udtalt, at de nuværende retningslinjer omkring regulering af problemulve er fra 2006, og at bestanden siden da er vokset kraftigt, hvorfor reglerne bør opdateres.

Som det er nu kræves der op til fire angreb på dyr, før der gives tilladelse til at jage en problemulv.

Den generelle regulering af bestanden skal desuden undersøges af den svenske miljøstyrelse, der skal se på hvordan det kan gøres indenfor de EU-retlige forpligtelser.

Herhjemme har Miljøminiser Magnus Heunicke fornyligt svaret til Folketinget, at størstedelen af de 29 danske ulve ikke befinder sig i de ulvezoner, hvor der kan gives tilskud til ulvesikkert hegn.

Minister: 5 af 29 danske ulve befinder sig i ulvezoner

Se også:

Minister: 5 af 29 danske ulve befinder sig i ulvezoner