Lyt til artiklen:

Producent sætter ambitiøse mål for CO2-udslip

00:00
Hastighed: ???x
01:41

Abonnementsartikel

I 2022 lykkedes det Stihl at opnå en kraftig reduktion af direkte CO2-udslip sammenlignet med forrige år, hvilket svarer til en nedgang på 43 procent.

Denne reduktion skyldtes først og fremmest omstillingen til grøn elektricitet hos Stihl produktionsvirksomheder i hele verden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For at nå målene frem til 2030 har alle koncernens virksomheder udarbejdet handlingsplaner. Der er fastlagt mere end 100 forskellige tiltag, inklusive tekniske fremskridt som f.eks. optimering af brugen af procesvarme. Disse tiltag forventes at bidrage til at opnå cirka 80 procent af den planlagte reduktion.

Et konkret eksempel er planen om at elektrificere en smedeovn hos virksomhedens anlæg for kædeplader i Schweiz senest i 2023 - et tiltag, der skal spare 2.400 megawatt-timer (MWh) gas. Dette modsvarer cirka 600 tons CO2-udslip pr. år.

- Vi er stolte af de globale fremskridt, der hidtil er sket som led i forpligtelsen om at mindste vores klimapåvirkning. Det er en prioritet for os at mindske forbruget af fossile brændstoffer, og vi fortsætter med at investere i teknik og innovation for at nå vores mål. Vi er fast besluttet på at spille en aktiv rolle i overgangen til en mere bæredygtig fremtid, siger Emma Birgersson, Nordic PR & Communications Manager hos Stihl Norden, i en pressemeddelelse.