Lyt til artiklen:

Historisk stort Ribe Dyrskue

00:00
Hastighed: ???x
02:45

Abonnementsartikel

390 dyr er i år tilmeldt dyrskuet.

Det er seks dyr over den gamle rekord fra 2021 og 15 dyr mere end sidste år. Det samlede antal dyr rundt på pladsen vil endda være endnu højere, da kalve, føl, lam, kid og dyr til forskellige underholdningsindslag ikke er medregnet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er nu tredje år med vildt mange dyr og det er vi nærmest henrykte over. Går man bare 5-10 år tilbage, så kæmpede vi med et langsomt dalende antal dyreudstillere, men det billede er fuldstændig vendt på hovedet i dag, siger Karen Kjær, formand for Dyrskueudvalget.

Den positive udvikling skyldes blandt andet en række udstillere som for første gang tog deltog i Ribe i 2021.

På grund af pandemien måtte næsten alle dyrskuer dengang aflyses, men som et mindre skue sidst på sæsonen kunne Ribe Dyrskue afvikles inden for retningslinjerne.

En del nye udstillere fik derfor øjnene op for dyrskuet med den smukke beliggenhed med domkirken og den gamle by som bagtæppe.

- De nye udstillere vender fortsat tilbage og nogle har endda trukket flere med sig, siger Karen Kjær.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-3
Den Jyske hest på billedet blev sidste år Ribe Dyrskues bedste hoppe. Pressefoto.

Overraskende besøgsrekord

Ud over de mange dyr, så oplever dyrskuet en stigende pulikumsinteresse. Sidste år blev der sat en overraskende besøgsrekord med mere end 12.000 gæster.

De mange gæster kom bag på arrangørerne og det kunne mærkes ved de lange køer til madboder og toiletter.

- Sidste år havde vi perfekt vejr til dyrskue, og det var skønt at se så stort et publikum til alle bedømmelserne rundt i ringene. I år er faciliteterne blevet betragteligt opgraderet, så vi er gearet til det, hvis der skulle komme lige så mange igen, siger Karen Kjær.

rich-media-4
VM i Gummistøvlekast samler altid mange tilskuere. Alle kan stille op i konkurrencen. Pressefoto.

Folkefest

I løbet af dagen er der masser af underholdningsindslag. Blandt andet kan man opleve det populære VM i Gummistøvlekast, som altid får publikum til smil og latter.

I år vil der også være hesteshow, kaninhop, grisevæddeløb, korncontainer, legeland og massevis af store landbrugsmaskiner og erhvervsudstillere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Helt centralt er naturligvis bedømmelser af dyrene, men dyrskuet er også en folkefest for by og land. Sådan har det været siden det allerførste skue blev afholdt i 1865. Dengang foregik det hele også på Hovedengen, som i dag er Danmarks ældste aktive dyrskueplads.

Ribe Dyrskue afholdes 28. juli kl. 9-16:30 på Hovedengen i Ribe