Lyt til artiklen:

Sådan laver du hjemmelavet smør

00:00
Hastighed: ???x
01:48

Abonnementsartikel

Det er yderst enkelt at lave hjemmelavet smør - og det kan som regel gøres meget billigere, end prisen på pakken i køledisken.

Hold derfor godt øje med tilbud på piskefløde, og giv det et forsøg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det eneste du skal bruge, er nemlig piskefløde og lidt salt.

Godt at vide: Kan smør fryses?

Se også:

Godt at vide: Kan smør fryses?

rich-media-3
Med lidt krydderier kan du lave en lækker kryddersmør. Foto: Pixabay.

Sådan gør du:

For at få, hvad der cirka svarer til 300 gram smør, skal du bruge en halv liter piskefløde.

Hæld fløden i en rummelig skål.

Brug en håndmikser eller en køkkenmaskine med et ballonpiskeris til at piske fløden ved medium til høj hastighed.

Efterhånden som du pisker, vil fløden begynde at blive tyk og cremet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når fløden er tilpas tyknet, vil den begynde at skille. Den faste masse er smør, og væsken er kærnemælk.

Når smørret er blevet fast og hænger ved piskeriset, hældes kærnemælken fra.

Saml smørklumpen med hænderne og skyl den fri for kærnemælk i en skål med isvand.

Læg smørret op i en ren skål og smag smørret til med salt, hvis du ønsker det.

Form smørret til en firkant eller en rullle, og opbevar det i en lufttæt beholder i køleskabet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tips:

For at få et mere cremet smør kan du lade fløden stå i køleskabet i et par timer, før du pisker den.

Hvis du ikke har en håndmikser, kan du også bruge en røremaskine eller en piskeris til at piske fløden.

Du kan tilsætte forskellige smagsstoffer til smørret, for eksempel salt, peber, hvidløg eller krydderurter.

Dit hjemmelavede smør kan fryses ned på samme måde som almindelig smør fra supermarkedet.