Lyt til artiklen:

Giftig larve observeret nær bornholmsk badestrand

00:00
Hastighed: ???x
02:07

Abonnementsartikel

En borger har i denne uge indgivet en indberetning til Bornholms Regionskommune om, at der er set processionsspinderlarver i området omkring Dueodde.

Det skriver Bornholms Regionskommune på deres hjemmeside

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kommunen gør i den forbindelse opmærksom på, at børn, voksne, hunde og andre dyr skal holde sig væk fra larverne og deres spind.

Larvens hår er giftige, og hvis larven bliver forstyrret, kan den skyde hårene fra sig. De giftige hår fremkalder både udslæt, stærk kløe og undertiden åndedrætsbesvær.

Pas på

Processionsspinderlarver lever på Bornholm og er små, grå og behårede. Når larverne er samlet i flok, bevæger de sig i lange rækker og kravler på jorden eller i træerne.

Børn og voksne skal holde sig fra larverne og deres redespind i fyrretræerne og må under ingen omstændigheder tage larverne op, lyder det fra kommunen.

rich-media-2
Børn, voksne, hunde og andre dyr skal holde sig væk fra larverne og deres spind. Privatfoto.

Det gælder også døde processionsspinderlarver og tørre larvehuder. Her sidder de giftige hår løst og er stadig meget potente, lyder det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hunde og andre dyr kan desuden blive alvorlige syge og i sjældne tilfælde dø, hvis de snuser til eller æder larverne på jorden.

"En angrebet hundetunge kan blive så medtaget, at dele af tungen bliver nedbrudt og falder af", skriver Bornholms Regionskommune.

Kun fundet på Bornholm

Man bør søge læge, hvis man har været i nærkontakt med larverne og bliver syg, lyder opfordringen fra kommunen, som oplyser, at hvis man har fået de giftige hår på huden, kan de fjernes med tape.

Processionsspinderlarver er varmekrævende og meget almindelige i Sydeuropa, men herhjemme er de kun fundet ved Dueodde på Bornholm. Tilbage i 2018 fortalte ledende overlæge på medicinsk afdeling på Bornholms Hospital nærmere om den giftige larve.

Det kan du læse mere om i artiklen nedenfor:

Giftige larver på Bornholm

Se også:

Giftige larver på Bornholm