Lyt til artiklen:

Tjek prisen på strøm i sommerhuset

00:00
Hastighed: ???x
02:10

Abonnementsartikel

Ikke alle sommerhuse er ens, og det er prisen for elforbruget i dem heller ikke. Derimod kan der være væsentlige prisforskelle på strøm, og det kan løbe op i betragtelige ekstraudgifter.

Det viser en gennemgang af priserne blandt en række udlejere, som net- og elselskabet NRGi og skadeforsikringsselskabet Gjensidige har foretaget. Det oplyser selskaberne i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her svinger prisen mellem udlejerne nogle steder i landet med to til tre kroner per kWh. Det betyder eksempelvis, at det kan være flere hundrede kroner dyrere at lade en elbil op det dyreste sted i forhold til det billigste.

- Prisen for at bruge strøm i et lejet sommerhus afspejler ikke altid den pris, du betaler i dit eget hjem, og derfor kan man uforvarende ende med større elregning, end man havde forventet, hvis man ikke er opmærksom, siger energikonsulent i NRGi, Bo Halm Andersen, i pressemeddelelsen.

Opsøg prisinformationer

I den forbindelse er energikonsulentens råd, at sommerhusgæsterne bør sætte sig ind i den aftalte pris på el ved leje af et sommerhus.

Dermed er der mulighed for at prisen på strøm in mente, når ferien i sommerhuset bliver planlagt.

Sparevanerne fra energikrisen holder ved

Se også:

Sparevanerne fra energikrisen holder ved

- Det er ikke altid gennemsigtigt, hvad man skal betale for sin strøm, før man ankommer til sommerhuset. Men anbefalingen er, at man opsøger prisinformationer inden afrejse for at være på den sikre side, siger Bo Halm Andersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Simple forholdsregler

Som udgangspunkt er der ikke noget ulovligt ved de store udsving i priser blandt udlejere af sommerhuse, understreger konsulenten.

Men hvis prisen på strøm er i den dyre ende, er der nogle simple forholdsregler til at gøre elregningen mindre.

Træpiller stiger igen til vinter

Se også:

Træpiller stiger igen til vinter

- Hvis du har en elbil, kan det give god mening at finde en offentlig ladestander, og hvis der er andre store strømslugere som spa eller sauna, skal man overveje, hvor ofte man ønsker at bruge dem, siger Bo Halm Andersen.