Lyt til artiklen:

Fuld fart over maskinudlejer

00:00
Hastighed: ???x
02:59

Abonnementsartikel

For seks år siden lejede Jonas Jacobsen ikke maskiner ud. Han drev sin virksomhed JD Entreprise med fejning af veje og store arealer som speciale.

En af hans gode feje-kunder mente, at når Jonas Jacobsen havde store fejebiler, havde han nok også gravemaskiner og minilæssere til udlejning. Det havde han ikke, men det fik han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fem nye

Nu har Jonas Jacobsen netop øget sin maskinflåde i udlejningsfirmaet JD Maskinudlejning med fem funklende nye Weidemann-minilæssere i ét hug.

- En kunde ville landtidsleje fem læssemaskiner af os, og det skulle være Weidemann. Så måtte jeg jo have fat i salgskonsulent Jens Andersen hos Stemas, som jeg kendte i forvejen, men faktisk aldrig havde købt af tidligere. Det har jeg så nu. Fem Weidemann 1390 minilæssere med den store udstyrspakke, fortæller Jonas Jacobsen.

De fem nye hos JD Maskinudlejning er leveret med blandt andet luksuskabine, hydraulisk hurtigskift, 100 procent differentialespærre, stor hydraulikpumpe, vejlys og transporthastighed på 30 km/t.

rich-media-2
Jonas Jacobsen er på plads i kabinen og klar til at rulle ud i en af de nye Weidemann 1390, og Jens Andersen fra Stemas giver et par gode fif med på vejen. Pressefoto.

Efter ønsker og behov

- Vi køber ind efter kundernes ønsker og behov. JD Maskinudlejning er seks år gammel, men vi har intet grej, der er mere end fire år gammelt. Totalt har vi omkring 300 enheder og maskiner for cirka 30 millioner kroner. Vi vil fremad, og derfor købte vi sidste år en ejendom på Foldagervej 6 i Lille Skensved ved Køge, hvor vi nu har maskinhus, værksted, lager og administration plus 3000 kvadratmeter udendørs areal, siger Jonas Jacobsen.

Selv om det er første gang, han har købt maskiner af Stemas' salgskonsulent Jens Andersen, er det ikke første gang, der er rullet Stemas-maskineri ind hos Jonas Jacobsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

JD Maskinudlejning har blandt andet også 35 Wacker Neuson-maskiner, som Stemas også er importør og forhandler af. De fordeler sig især på dumper, råjordskompaktor, jordlopper og pladevibratorer i stort antal.

- Oprindelig lavede jeg firmaet på basis af en maskinpark med en gravemaskine og fire minilæssere. Siden er det så accelereret med mange forskellige maskintyper", fortæller den østsjællandske maskinudlejer.

Ikke hverdagskost

Fem ens Weidemann med hele udstyrspakken på én gang er ikke hverdagskost, fortæller salgskonsulent Jens Andersen hos Stemas.

- Men Weidemann 1390 er en populær maskine både blandt entreprenører, anlægsgartnere og i landbruget. Den er en rigtig god allround-maskine, som tilmed har den kvalitet, at den kun vejer 2800 og dermed kan køres på en maskintrailer, siger Jens Andersen.