Lyt til artiklen:

Stubfræser har fået en flyvende start

00:00
Hastighed: ???x
03:35

Abonnementsartikel

FSI lancerede i maj, det seneste skud på stammen af stub- og rodfræsere FSI B31.

Maskinen er, som den første fra FSI, designet med et hydraulisk fræsehoved, hvor kraftige pumper og ventiler erstatter det traditionelle kileremstræk og dermed fjerner behovet for daglige kontrol og efterspænding.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og ifølge en pressemeddelelse fra FSI, har markedet taget rigtigt godt imod den nye fræser.

- Vi er er enormt stolte over de positive reaktioner, vi har modtaget på FSI B31, og vi har allerede nu solgt dobbelt så mange som vi forventede for hele 2023 fortæller Kim Schmidt, FSI Stump Cutters.

- Man kan sige at med FSI B31 har vi ramt pletskud, og vi ser optimistisk på, at denne fremgang vil fortsætte.

FSI B31 har stort et arbejdsområde med et sving på 120 cm. Hertil kommer en kraftfuld EFI-benzinmotor og et smalt design på kun 74 cm, som muliggør ubesværet passage - selv på havens smalleste steder.

Bælternes store kontaktflade kombineret med et meget lavt tyngdepunkt, takket være hydrauliktankens placering mellem bælterne, sikrer stabilitet og god manøvredygtighed i alle typer terræn, mens det svingbare kontrolpanel sørger for fuldt overblik over arbejdsområdet ved fræsning og under transport.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra efterspørgsel til udvikling

Den nyudviklede FSI B31 udsprang af en forespørgsel fra et af Europas største udlejningsselskaber.

Her ønskede man en kompakt maskine, der kombinerede god ydelse, og intuitiv betjening med minimalt vedligehold.

- Vi har i mange år arbejdet tæt med udlejningsbranchens største spillere. De kender vores høje kvalitet og gode service, men i dette segment har vi ikke tidligere kunne tilbyde et produkt. Derfor lytter vi selvfølgelig til branchen og deres forespørgsel, ligesom vi lytter til vores øvrige partnere, kunder og brugere for at sikre at vores løsning matcher deres behov. Med FSI B31 har vi ikke kun indfriet ønskerne fra udlejningsbranchen, men også sikret os at FSI B31 placerer sig i helt i top i dette segment, siger Launy Luckmann, udviklingsingeniør hos FSI.

FSI B31 henvender dermed sig særligt til udlejningsfirmaer med såvel private og professionelle kunder i kundekredsen, men også anlægsgartnere med lejlighedsvist behov for stub- og rodfræsning.

Fordel for mindre erfarne

Ifølge FSI har særligt mindre erfarne operatører fordel ved fræserens intuitive betjening med sikkerhedsbøje, der sikrer operatørens tilstedeværelse ved betjeningspanelet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hertil kommer et lavt tyngdepunkt, som minimerer risikoen for at vælte maskinen og indbygget soft-start ventil, der skåner både brændstofs- og hydraulikmotoren ved uhensigtsmæssig betjening.

- Med FSI B31 var målet at designe en simpel og effektiv stubfræser bygget af højkvalitets komponenter. Den kræver minimalt vedligehold, har nem betjening, en stor kapacitet og et stort arbejdsområde for en maskine af sin klasse, siger Kim Schmidt.

FSI Stump Cutters udstiller til Have & Landskab 2023 på Stand 20 i Skoven. Messen finder sted fra onsdag d. 30. august - Fredag d. 1. september.