Lyt til artiklen:

Modulbokse med muligheder

00:00
Hastighed: ???x
02:38

Abonnementsartikel

At holde heste er en dyr lidenskab. Det gælder alt fra foder til dyrlæge og pleje. Og hertil kommer ikke mindst staldområdet.

Typisk er et staldområde låst med hensyn til plads, så når man ønsker at udvide med flere heste, står man tit overfor en uoverskueligt udfordring.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det problem har man i mange år arbejdet med hos CN Agro i Nykøbing Mors.

Firmaet producerer alt inden for landbrugsartikler og staldinventar. CN Agro er blandt andet kendt for deres hytter og bokse til heste, og med det seneste skud på området, en modulbar hytte, har man i høj grad taget brugernes ønsker til sig.

- Man starter med at købe et starthus, som består af to sider og en bagside, og det næste man køber, er egentlig bare en bagside og en side, og så sætter man den ved siden af. Så kører det ellers derudad, fortæller Tommy Drejer, CN Agro.

rich-media-2
Modulboks med hestefront. Pressefoto.

Udgangspunktet for de nye modulbokse er at spare både penge og plads.

- Vi sælger dem både til heste og kalve. Og boksene er skræddersyede efter den plads, folk har. Så hvis de for eksempel har en betonplads på 30 gange fire meter, så laver vi dem fire meter i dybden, og så de passer på 30 meter, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samme opskrift

De nye bokse er bygget op efter samme opskrift som CN Agros velkendte bokse.

Det vil sige, at der er tale om en jernkonstruktion, der er udført i galvaniseret stål, vandfaste filmbelagte 12 millimeter tykke krydsfinerplader og tagplader med anti-kondens belægning. Hertil kommer, at boksene har vindbrydende net eller plexiglas øverst.

- Vi har haft dem med rundt på dyrskuerne, og der har været rigtig stor interesse for dem. Efterfølgende har vi haft mange henvendelser, og vi har allerede solgt en del af dem, fortæller Tommy Drejer.

- De er jo lavet efter samme principper som vores andre bokse, altså med stålrammer og træsider. Dermed minder de meget om de andre hytter. Forskellen er, at de bliver bygget sammen, så man sparer en side, hver gang man køber et hus, siger han.

rich-media-4
Man starter med et hus, og så bygger man side på, indtil man har den størrelse, man ønsker. Pressefoto.

- Og vi er i gang med at udvikle boksene, så de kommer med plasticplader også.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når boksene kan bestilles i aftalte mål, betyder det, at kunderne er i stand til at udnytte allerede eksisterende betonområder. Dog skal der være afløb til boksene i forbindelse med betonpladserne.