Lyt til artiklen:

Stiga har klippet kanttråden

00:00
Hastighed: ???x
01:27

Abonnementsartikel

På Stigas nye kabelfrie robotplæneklippere er kanttråden udskiftet med en virtuel afgrænsning.

Robotterne navigerer via GPS, 4G og RTK-signaler, og alt styres fra telefonen via Stiga GO-appen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Firmaet har selvfølgelig taget deres nyskabelse med på Have & Landskab, der finder sted fra den 30. august til den 1. september. Og på den grønne fagmesse, er den kabelfri robotplæneklipper nomineret til Maskinleverandørernes innovationspris.

Stigas kabelfrie robotter fås til plæner op til 1.500, 3.000 og 5.000 kvadratmeter, og mens modellen A 5000 er nomineret til innovationsprisen, har den mindste model i serien, Stiga A1500, på kort tid, allerede markeret sig som vinder af en nordisk "Bedst i Test"-udmærkelse og har også modtaget den prestigefyldte internationale "Red Dot Design Award".

rich-media-2
Robotten navigerer via STIGAs patenterede Active Guidance System (AGS)-teknologi med en satellitstyret præcision på to centimeter. Pressefoto.

De nye robotplæneklippere kommer med en samling af mere end 30 patenter, herunder Active Guidance System (AGS)-teknologi, der kortlægger plænen efter satellitternes signal.

Robotterne klarer hældninger på op til 50 procent/27 grader, kan indstilles med op til 10 klippefrie zoner, har valgfrie klippemønstre og navigerer med to centimeters nøjagtighed.