Lyt til artiklen:

Havetraktor med stort overskud

00:00
Hastighed: ???x
02:37

Abonnementsartikel

En havetraktor plejer at ligne en havetraktor, men når det drejer sig om den nye udgave fra Ryobi, model Ry72TMX117, så kan man faktisk godt blive lidt i tvivl ved første øjekast.

Alt er en smule større end normalt, og især fronten af maskinen nærmer sig designmæssigt en mindre kompakttraktor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men det er en havetraktor, om end i den store afdeling.

- Der er tale om en havetraktor, der slår græs i 117 centimeters bredde. Den er batteridrevet og har en kapacitet på op til 8.000 kvadratmeter, fortæller Kristian Heimfelt, Account Manager, AEG & Ryobi.

rich-media-2
De tre 72V-batterier med 10Ah kan oplades separat eller samlet. Foto: Bo Andersen.

Vakte opsigt

Ryobi havde den nye klipper med på fagmessen Have & Landskab for nyligt, hvor den da også vakte en del opsigt.

Som noget nyt er havetraktoren udstyret med opbevaringsrum både foran og bagpå. Bagpå er rummet placeret oven på batterirummet, der indeholder tre 72V batterier på 10 Ah.

- Batterierne kan lades op alle sammen på én gang, mens de sidder i bilen, eller man kan tage de enkelte batterier op hvor for sig og lade dem. En samlet opladning tager cirka 2,5 timer, siger Kristian Heimfelt og tilføjer, at hvert enkelt batteri er udstyret med et lille display, der viser, hvor meget batteri, der er tilbage.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
Der ekstra opbevaringsplads både foran og bagtil på havetraktoren. Foto: Bo Andersen.

Ekstra redskaber

Ryobi Ry72TMX117 har en tophastighed på 13 kilometer i timen, og den er udstyret med fire elmotorer, to til klipperne, og to, der er placeret på hvert sit baghjul.

Den har sideudkast, men har også mulighed for opsamling og bio/mulch klip. Herudover har den fartpilot, mulighed for opladning af mobil via USB, og så er der udvidet mulighed for at bruge redskaber.

- Du kan sætte redskaber på foran på maskinen. Det er ikke kommet til Danmark endnu, men det kommer på længere sigt. Det vil sige, at du for eksempel kan montere en sneskraber, fortæller Kristian Heimfelt.

Bagpå klipperen kan man montere en krog, så den kan trækker en vogn eller en trailer.

Selve klippebordet er nemt at afmontere. Det foregår via nemt tilgængelige splitter, som bare kan fjernes, hvorefter man kører maskinen lidt frem, og klippebordet slipper traktoren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det vil sige, at man for eksempel kan bruge den som en lille lydløs staldtraktor om vinteren, siger Kristian Heimfelt.

rich-media-6
Klippebordet er nemt at afmontere. Så har man en smart lille elektrisk traktor. Foto: Bo Andersen.