Lyt til artiklen:

Store forbedringer på vej til dyreskueplads

00:00
Hastighed: ???x
02:23

Abonnementsartikel

- Dyrskuepladsen i Odense skal være Danmarks mest bæredygtige med plads til 70.000 gæster.

Ambitionerne er store fra Odense Kommune og Det Fynske Dyrskue, der netop har fremlagt deres planer for en forbedret dyreskueplads centralt i Odense. Målet er, at dyrskuepladsen allerede næste år skal være en af Nordeuropas største og mest bæredygtige eventpladser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det falder helt i tråd med Det Fynske Dyrskue i og med, at vi har et event, hvor vi snakker bæredygtighed, klima og miljø. Så det at gøre pladsen mere bæredygtig er vigtigt, når vi skal afholde de store events med titusindvis af besøgende, siger formand for Det Fynske Dyrskue, Torben Povlsen i en pressemeddelelse.

rich-media-2
Torben Povlsen, formand for Det Fynske Dyrskue, Søren Windell, formand for By- og Kulturudvalget i Odense og Peter Rahbæk Juel, Odenses borgmester, har været ude og se på Dyrskuepladsen. Foto: Det Fynske Dyrskue

Med 10 millioner kroner vil et politisk flertal i Odense Kommune investere i at omdanne Dyrskuepladsen i Odense.

Også stadig fokus på dyrskue

For at gøre plads til endnu flere på pladsen, kræver det, at nogle af de gamle bygninger på pladsen flyttes. Det vil også være det mest omfattende, man kan se på Dyrskuepladsen, da resten af forbedringerne kommer til at ligge under det store græsareal.

- De nuværende elskabe og ledninger, der ligger i jorden nu, yder ikke nok. Der skal flere ampere ind på pladsen, så de store koncerter ikke er nødt til at have dieselgeneratorer for at lave strøm nok. Noget som flere kunstnere og arrangører efterspørger, så de krav kommer vi till at opfylde, siger formand for By- og Kulturudvalget i Odense, Søren Windell (C).

Det Fynske Dyrskue får en maskinring med mulighed for at prøve maskiner

Se også:

Det Fynske Dyrskue får en maskinring med mulighed for at prøve maskiner

Udsigten til flere store koncerter vil dog ifølge Odense Kommunes borgmester ikke ske på bekostning af Det Fynske Dyrskue.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Når vi omdanner Dyrskuepladsen, vil vi have en af de største og mest bæredygtige eventpladser i Nordeuropa, men samtidig vil vi sikre et godt sted, hvor dyrskuet kan afholdes og udvikle sig i fremtiden i lighed med dyrskuets ambitioner. Det hedder jo Dyrskuepladsen, og Det Fynske Dyrskue skal fortsat være en central begivenhed her, siger Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, (S).

Udover forbedringen af elnettet på pladsen vil der også komme fibernet og forbedret spildevandshåndtering.