Lyt til artiklen:

Får får firlinger på Orø

00:00
Hastighed: ???x
01:44

Abonnementsartikel

På en mark på den lille ø Orø i Isefjord løber fire små sensationer rundt. For ejerne af Langdalgaard var det i hvert fald en enestående begivenhed, da deres spælsau-får fik firlinger.

- Vi har aldrig oplevet det før, og racen får normalt ikke fire. Der er jo kun to patter, fortæller Elise Hougaard, der driver stedet sammen med sin mand Svenne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Moren til firlingerne hedder Snehvide og var Langdalgaards første lam for omkring seks år siden. Hun har tidligere fået trillinger, men i år tvivlede ejerne på, om hun overhovedet var ilæmmet.

- Hun var meget senere end vores andre får, så det var en overraskelse, da hun pludselig fik fire. Der kom to hvide og to brune, og to af dem var almindelig størrelse, mens de to andre var meget små, siger Elise Hougaard.

rich-media-2
Det var kun det lille hvide lam, der ville tage flasken, som den har fået i ret lang tid. Her er det Svenne Hougaard, der er i marken med mælk. Foto: Privat

Flaske-lam

Ejerne har forsøgt at hjælpe de to mindste lam på vej med flaske, men det var kun det lille hvide lam, der ville tage flasken.

- Det var nødvendigt for, at den kunne klare det, for de to store kunne hurtigt skubbe de små væk fra patterne, siger Elise Hougaard.

Langdalgaard har fire moderfår, og planen er, at lammene skal slagtes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
Firlingerne blev født den 17. maj. Foto: Privat

- Den lille hvide er et vædderlam. Han får lov til at få lidt længere, men han skal slagtes. Den lille brune er en gimmer, men er nok for spinkel til selv at bære lam på et tidspunkt.

Udover de tre folde med får, dyrker Langdalgaard også grøntsager på 2,2 hektar jord, har høns, væveri og restaurant på Orø.

rich-media-5
Elise og Svenne Hougaard overtog Langdalgaard i 2017. Foto: Privat