Lyt til artiklen:

Søren vil have metal med hjem

00:00
Hastighed: ???x
02:59

Abonnementsartikel

Den 13.-14. oktober skal Søren Korsgaard pløje sig vej til podiepladserne ved VM i Pløjning 2023 i kategorien vendeplov. Han var til sit første VM i Canada i 2003 og med 20 års verdensomspændende erfaring, er han ikke i tvivl om, hvad der skal til for at vinde.

- Det er en god blanding af at have godt grej med, en masse træning og så er det mentale enormt vigtigt. Noget af det vigtigste er, at du kan være helt til stede mentalt og lukke alt andet ude under selve konkurrencen. Det er også noget af det sværeste, og det kræver øvelse, forklarer Søren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvorvidt han kan indtage en af podiepladserne lørdag aften, tør han ikke stille garanti for, men både humøret og forhåbningerne er høje.

- Jeg plejer at sige, at vi nok skal få metal med hjem. Uanset hvordan det forløber i konkurrencen, så kommer vi altid hjem med både traktor og plov, så vi har da rigeligt metal. Men det kunne da være rart at få en af medaljerne, siger Søren under en indledende træning.

Kræver held at vinde

Det kræver nemlig også en god del held at vinde, og så har den våde sommer gjort det svært at få tid til træningen.

- Jeg har da virkelig håbet på, at jeg kan få en af podiepladserne i år, men der har ikke været de bedste forhold for træning. Det kræver, at det hele flasker sig på de to dage. Det kan være marginaler, der gør forskellen, så jeg håber på at have heldet med mig, siger Søren.

Deltagernes felt fordeles ved en tilfældig lodtrækning, og der kan være stor forskel på jordstykkerne. Derfor er intet givet på forhånd, og selv favoritterne kan få alvorlige vanskeligheder, hvis de er uheldige i lodtrækningen. Søren Korsgaard

Artiklen fortsætter efter annoncen

Én stor familie

Pløjesporten har været en stor del af Sørens liv de sidste knap 25 år, og han er ikke i tvivl om, hvorfor han bliver ved med at deltage.

- Det handler om venskaber og fællesskaber. Vi møder ligesindede mennesker og får nye venskaber i hele verden. Det er, som om vi er en stor pløjefamilie, og det tror jeg faktisk ikke, man kan opleve på samme måde i andre sportstgrene, siger Søren Korsgaard.

Selvom fællesskabet er en stor motivationsfaktor, så er det også en kampklar Søren, der går til konkurrencen med ambition, erfaring og mange timers træning.

- Selvom vi er én stor familie i dagene op til, så skal man heller ikke være i tvivl om, at vi er konkurrenter til fingerspidserne. Nok er vi gode venner, men vi holder også kortene tæt til kroppen, og vi deler ikke sådan lige vores guldkorn - man vil jo gerne vinde, siger Søren med smil i stemmen.

Til daglig er Søren Korsgaard selvstændig landmand, der dyrker 180 ha med forskellige afgrøder.