Lyt til artiklen:

Ny forbedret underhegnsklipper fra GreenTec

00:00
Hastighed: ???x
01:44

Abonnementsartikel

GreenTec har bygget videre på den succesfulde underhegnsklipper RI 80 og er nu klar til at lancere dens efterfølger RI 82. Selve konstruktionen er lavere end hidtil, og hertil kommer et nyudviklet parallelophæng, der kan justeres alt efter hvilke forhold der køres i.

RI 82 anvendes primært til at slå græs rundt om forhindringer, såsom hegnspæle, autoværn eller træer i frugtplantager. Maskinen kan også anvendes til almindelig græsklipning.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

RI 82 kan monteres på traktorer og læssemaskiner via FOX redskabsrammen fra GreenTec.

Den øverste del af maskinen består af et fjederbelastet tallerkenformet skjold, der drejer rundt om pælen eller træet under kørslen. Yderst på skjoldet er der en gummiring til beskyttelse. Under skjoldet sidder der en knivrotor med tre knive.

rich-media-2
RI 82 er monteret på en Schäffer minilæsser via FOX redskabsrammen. Pressefoto.

Suger og findeler

De tre knive med sugeeffekt giver et perfekt klipperesultat og findeling af materialet. Knivene er frithængende. Ved uventet modstand i form af sten eller lignende, forsvinder de bagud og op - væk fra forhindringen. Knivene er herefter klar til at svinge frem igen, når stenen er passeret.

Knivene kan placeres i to positioner på knivholderen. Den inderste position anvendes, hvor der klippes i frugtplantager - så træernes rødder ikke beskadiges under klipningen.

RI 82 leveres i en højre eller venstre udgave, og fås med med oliemotor på enten 25 liter eller 40 liter per minut.