Lyt til artiklen:

Dansker fik sølv ved VM i Pløjning 2023

00:00
Hastighed: ???x
02:19

Abonnementsartikel

På trods af regn og en uheldig lodtrækning, kunne Martin Lindberg Velling lørdag d. 14. oktober indtage andenpladsen på podiet ved VM i Pløjning 2023.

I silende regn pløjede Martin sig vej til sølvmedaljen i verdensmesterskaberne i pløjning efter en vellykket konkurrencedag fredag, hvor han vandt guld i disciplinen pløjning i stubjord.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Netop regnen viste sig at blive noget af en udfordring for Martin, der ved lodtrækning af jordlod havde trukket et mindre heldigt område. Det betød, at vandet gled ned og fyldte furerne, så det blev svært at lave de bedste resultater.

- Jeg er okay tilfreds forholdene taget i betragtning. Jeg har gjort, hvad jeg kunne, siger Martin Lindberg Velling om sin præstation.

En stolt træner, Jens Iversen, udtrykker også, at uheld i lodtrækningen blev en afgørende faktor for Martin Lindberg Velling.

- Han var noget uheldig med lodtrækningen i dag og måtte se sig tilpas med en 3. plads i grønjord. Alligevel endte det med en enormt flot 2. plads i pløjning, siger Jens Iversen, der er træner for de to danske deltagere ved VM i Pløjning 2023.

Den 26-årige Martin er blandt de yngste i pløjesporten, og er et godt eksempel på, hvor langt man kommer med dedikation og hårdt arbejde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vil man være blandt de bedste, så kræver det en særlig indsats, sagde Martin Lindberg Velling inden han drog til VM i Letland.

rich-media-3
Martin Lindberg Velling fik guldmedalje og verdensmestertitlen i disciplinen pløjning i stubjord. Pressefoto.

Fjerde gang

Det er fjerde gang, Martin deltager ved VM, men første gang han har vundet medaljer ved verdensmesterskabet.

Næste weekend konkurrerer han på dansk jord ved DM i Pløjning 2023 sammen med den danske VM-deltager i vendeplov, Søren Korsgaard, der desværre ikke fik VM-medaljer denne gang.

Ved VM i Pløjning konkurreres der i to discipliner: stubjord og grønjord. Der uddeles medaljer for hver disciplin samt medaljer for den samlede score. Martin Lindberg Velling fik fuld plade i medaljer og indtog en podieplads ved alle tre medaljeoverrækkelser.