Lyt til artiklen:

Fuld fart uden støj gennem sneen

00:00
Hastighed: ???x
01:47

Abonnementsartikel

Det er ikke ofte, at vi har brug for snescootere herhjemme, men skulle miraklet nu ske, at der kommer masser af sne til jul, så er her en rigtig god idé til en julegave til den aktive sneudøver.

Den finske producent Aurora Powertrains Ltd. har netop afsløret deres nyeste bud på en elektrisk version af en snescooter. Der er tale om modellen eSled.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Da eSled er batteridrevet er den larmende tur hen over isen nu afløst af en støjsvag og lugtfri kørsel, hvilket også betyder, at man ikke forstyrrer andre naturentusiaster eller dyrelivet.

Ifølge producenten er den batteridrevne snescooter billig i drift, idet den blot bruger omkring 21kWh for at køre 100 kilometer.

rich-media-2
eSled er udviklet af den finske producent Aurora Powertrains Ltd. Pressefoto.

Producenten har selv udviklet og patenteret eSledens elektriske og mekaniske dele, og de er testet under udfordrende forhold i Norden.

- Vores elektriske snescootere har været i brug i finsk Lapland og Norges Svalbard i omkring fem år. Og tusindvis af eventyrrejsende har kørt vores elektriske snescootere i alt over 200.000 km, siger APTs administrerende direktør Matti Autioniemi.

Maskinens funktioner styres med firmaets cloud-forbundne software, der optimerer energiforbruget og muliggør online opdateringer og vedligeholdelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ved guidet turbrug kan strømindstillingerne justeres til uerfarne brugere. Derudover kan guiden overvåge placeringen af hver eSled på skærmen, hvilket sikrer, at gruppen forbliver sammen sikkert, siger Matti Autioniemi.

eSled bliver fremstillet på virksomhedens fabrik i Mikkeli, Finland.