Lyt til artiklen:

Fransgårds flishuggere er efterspurgt

00:00
Hastighed: ???x
02:07

Abonnementsartikel

Tidligere på året opkøbte Fransgård virksomheden PC Stål, og dermed fik de flishuggere ind i porteføljen under eget navn.

- Nu har vi så fået lavet den første maskine i egne farver og staffage, som er udstillet her på Agritechnica. Det har vi store forventninger til, og vi er faktisk overraskede over, hvor stor interesse der allerede har været, fortæller Jens Ploug, der er administrerende direktør i Fransgård.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Både i forbindelse med overtagelsen, og igen da Fransgård meldte ud til udenlandske kunder, at flishuggerne er i porteføljen, er det væltet ind med interesserede kunder.

rich-media-2
Flishuggeren vil blive lavet i flere størrelser. Den udstillede er en 27 centimetersmodel. Foto: Theis Meilby Eriksen.

Faktisk handler det for Fransgård bare om at få bygget flishuggerne hurtigt nok.

- Vi har lavet to, og de er solgt begge to. Den her skal tilbage til Danmark og ud og arbejde, fortæller Jens Ploug.

Huggeren på messen er en 27-centimetersmodel, der er sat op til kranfødning. Maskinen er udstyret med en 360 graders sold, med fire huggeknive og soldknive, der sikrer, at pilleflisen er ensartet. Det gør også, at kapaciteten er lidt lavere, men stadig på fornuftige 30 kubikmeter i timen.

- Den, vi har her, kører med Ø30 soldhuller, og så kører vi med en knivhøjde på 13 millimeter. Vi kan også sætte en større sold i eller gå ned i Ø23 eller Ø15, som kan lave strøelse til heste, siger Jens Ploug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
Soldknivene sikrer et ensartet produkt. Foto: Theis Meilby Eriksen.

Fransgård laver foreløbigt de store modeller af flishuggeren, men planen er lave fire størrelser. En 17,5 centimeters til håndfodring uden sold, en 20 centimeters, 27 centimetersmodel med hånd- og kranfødning, som fåes enten med sold, eller forberedt til sold.

- Så laver vi en 33 centimetersmodel, som bliver ren kranfødning. De bliver også med og uden sold. Og den her på standen er med ekstern hydraulik, men der bliver også med intern hydraulik.

Fransgård Maskinfabrik udvider porteføljen med opkøb

Se også:

Fransgård Maskinfabrik udvider porteføljen med opkøb