Lyt til artiklen:

Fremtidens minilæssere

00:00
Hastighed: ???x
02:21

Abonnementsartikel

Den finske producent af kompakte læssere, Avant Tecno, lancerer nu to elektriske modeller, Avant e513 og Avant e527. Det sker netop nu på Agritechnica i Hanover.

Disse to modeller markerer den tredje generation af Avants elektriske læssere og er en del af producentens indsats for at fremme bæredygtighed og effektivitet i industrien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Begge maskiner er udstyret med Avant OptiTemp batteripakker, produceret af Avant Tecnos datterselskab, Avant Power. Disse batterier skiller sig ifølge producenten ud med deres høje kapacitet og energitæthed.

rich-media-2
Begge maskiner er udstyret med Avant OptiTemp batteripakker. Pressefoto.

Ny batteriteknologi

Et særligt kendetegn ved disse maskiner er deres batteriteknologi.

De patenterede lithium-ion batterier har et avanceret termisk styringssystem, der sikrer konstant kapacitet i både meget lave og høje temperaturer. Dette gør maskinerne særligt anvendelige i en række forskellige klimaer og arbejdsforhold.

Med hensyn til kapacitet og driftstid er Avant e527-modellen udstyret med et 27kWh batteri, det største i sin klasse for minilæssere under 2 tons.

Det gør det muligt for brugerne at arbejde en hel arbejdsdag på en enkelt opladning, med en driftstid på over 6 timer - også under belastning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Avant e513, med sit 13kWh batteri, mere ideel til kortere, kontinuerlige opgaver og kan operere i cirka tre timer under lignende forhold.

Batterierne kan hurtigoplades på blot 1,5 time.

rich-media-4
Avant e513 og e527 er næsten identiske i design og funktion. Pressefoto.

Næsten identiske

Avant e513 og e527 er næsten identiske i design og funktion, men forskellen ligger i batteriernes kapacitet.

Begge modeller er velegnede til arbejde i begrænsede rum og på arbejdspladser med strenge begrænsninger eller ønske for minimal støj og nul emissioner.

Den danske importør Avant Danmark i Låsby forventer de første modeller i første kvartal 2024 - og den første sending på 7 maskiner er allerede solgt.