Lyt til artiklen:

Vi flytter i sommerhus som aldrig før

00:00
Hastighed: ???x
01:55

Abonnementsartikel

Sommerhuse er fantastiske at holde ferie i, men endnu bedre er de at bo i hele året.

Sådan ser det i hvert fald ud, hvis man kigger på Danmarks Statistiks opgørelse over beboede sommerhuse i Danmark de seneste ti år, som ejendomsmæglerkæden Estate har trukket.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver Estate i en pressemeddelelse.

I 2013 var der 19.395 beboede sommerhuse, mens der i år findes 24.110 danske sommerhuse, hvor mindst en person har sin folkeregisteradresse. Det er en stigning på 24 procent.

- Der er ingen tvivl om, at sommerhuse er blevet mere populære at bo i de senere år, fordi der i 2017 kom en ny lov, som tillader pensionister at bo i deres sommerhus hele året, når de har ejet det et år, og det ser vi resultatet af nu, siger Thomas Hovgaard, der presseansvarlig i Estate.

Han mener, at de stigende huspriser det seneste tiår har gjort det mere attraktivt at bruge sommerhuset som helårsbolig.

- Et sommerhus er som udgangspunkt billigere end en helårsbolig, hvilket også gælder ejendomsskatterne, som pensionister i øvrigt kan indefryse. Dermed kan et sommerhus blive en meget fordelagtig måde at bo på, hvis man vil have sine midler til at række længere i sit otium.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Væksten i beboede sommerhuse er især koncentreret på de større boliger.

- Vi kan se, at det specielt er de helt store sommerhuse, som væksten er sket i. ifølge tallene er det primært sommerhuse på mere end 100 kvadratmeter, som folk de senere år har valgt at bruge som helårsbolig, når skulle videre fra deres helårsbolig, siger Thomas Hovgaard.