Lyt til artiklen:

Elektrisk zero-turn-serie til de store plæner

00:00
Hastighed: ???x
03:03

Abonnementsartikel

Kubotas nye serie af elektriske zero-turn klippere er specifikt rettet mod miljøbevidste kunder såsom kommuner, professionelle entreprenører, boligselskaber.

Udviklingen af Ze-serien begyndte tilbage i 2017, og producentens udgangspunkt var at udvikle en maskine, der kunne arbejde en hel arbejdsdag med kørekomfort og god klippekvalitet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor er maskinerne også blevet testet i hele Europa for at sikre, at ydeevnen er konsekvent, uanset om der klippes i vådt højt græs eller tørt stift græs.

"Kernen" i Ze er et 48V/10kW batteri, som er placeret bagpå maskinen.

Batteriet har kapacitet til over 15.000 kvadratmeters klipning, og batteripakken kan hurtigt og let kan fjernes, hvorefter et andet fuldt opladet batteri kan monteres.

Opladning af batteriet tager cirka fem timer og kan gøres fra opladningsstikket på Ze-klipperen eller uafhængigt væk fra maskinen. Der medfølger oplader, der er kompatibel med europæiske stik.

rich-media-2
Kræfterne i Ze er et 48V/10kW batteri, som er placeret bagpå maskinen. Pressefoto.

Tre motorer

Der er i alt tre elektriske drivmotorer på maskinerne; to drivmotorer (en til hver hjul) og en drivmotor til klipperens klippebord.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Batteriafladningen kan optimeres, da drivkraften til klipperens dæk kan tilpasses arbejdsforholdene. Der er tre arbejdsformer at vælge imellem - ECO, Standard og Boost. Forskellen ligger i knivenes hastighed, og tilstanden kan indstilles efter det nødvendige arbejde.

Ny teknologi

Den nye Z-serie er udstyret med Kubotas nyeste teknologi. Det er blandt andet K-sense, hvor fremdriftshastigheden i klippearbejde overvåges konstant for at sikre optimal ydeevne. Hvis klippebordet møder en tung belastning, vil hastigheden sænkes for at sikre den bedst mulige klippekvalitet.

Når belastningen reduceres, øges hastigheden automatisk igen.

rich-media-4
Det er nemt at skifte maskinens store batteri. Pressefoto,.

Simplicitet og komfort

Løft og sænkning af klipperen betjenes af en fodpedal med udveksling, hvilket gør, at klippehøjden nemt kan indstilles. Når styrehåndtagene vender tilbage til neutral, aktiveres parkeringsbremsen automatisk for sikker afstigning.

Sædet med høj ryg har forskellige indstillingsmuligheder, og armlæn og ekstra lændestøtte sikrer ifølge producenten ultimativ komfort.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ze-serien fås med 42" eller 48" sideudkast. Begge klippeborde kan monteres med bioklip.

De to zero-turn klippere blev præsenteret for første gang på Saltex i Storbritannien, Agritechnica i Tyskland, og i december måned kommer turen til Paysalia i Frankrig.

De vil være tilgængelige på markedet fra sommeren 2024.