Lyt til artiklen:

Åbent Hus med jubilæum, ny medejer og stor elektrisk nyhed

00:00
Hastighed: ???x
01:56

Abonnementsartikel

Når J-Maskiner den 15. og 16. december slår dørene op til det traditionelle årlige Åbent Hus-arrangement og demodage på matriklen i Rødekro, er det denne gang med en tung elektrisk nyhed.

Den store kinesiske maskinproducent XCMG, som J-Maskiner har import på, har lavet verdens første store serieproducerede læssemaskine i form af den 19 tons tunge ZC968ev.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi får det første eksemplar hjem i begyndelsen af december, så den bliver klar til Åbent Hus, hvor alle interesserede kan prøve den. Jeg har selv testet den, og jeg er ret sikker på, at andre vil blive forbavsede. De to el-motorer giver tilsammen maskinen cirka 300 HK på hjulene, og det får man ikke på en traditionel maskine i den størrelse, fortæller indehaver Jos van Ewijk, J-Maskiner.

Selvom salget af maskiner til entreprenørsegmentet fylder mest hos J-Maskiner, så er der nu også godt gang i salget af landbrugsmaskiner og -udstyr. Netop fordi J-Maskiner har løsninger til begge segmenter har man i år valgt at udvide med en ekstra dag til Åbent Hus, så flere her i den travle december får tid til og mulighed for at besøge importøren.

rich-media-2
Selvom entreprenørsegmentet fylder mest hos J-Maskiner, så er cirka en tredjedel af omsætningen inden for landbrugssegmentet, fortæller indehaver Jos van Ewijk - her ved en stribe disk gyllenedfældere. Foto: Torben Jastram.

Jubilæum og ny medejer

På årets Åbent Hus er det samtidig grund til at fejre, at det præcis er 15 år siden, Jos van Ewijk grundlagen virksomheden, hvor der i dag er seks personer ansat - to sælgere og fire på værkstedet. Sidstnævnte varetager også landsdækkende reparationer og service.

- Og så får jeg her per 1. januar officielt min dygtige sælger Kim Jensen ind som medejer af forretningen. Kim har været her i tre år, han kender det hele, og vi supplerer hinanden godt, så det er jeg meget tilfreds med, siger Jos van Ewijk.