Lyt til artiklen:

Slut med energi-tilskud for i år

00:00
Hastighed: ???x
02:01

Abonnementsartikel

Danskerne drømmer fortsat om at forbedre deres boliger til gavn for både pengepungen, den grønne omstilling og forsyningssikkerheden.

Energirenoveringspuljen og Varmepumpepuljen er nu lukket for ansøgninger, efter der er givet tilsagn til flere tusind danskere for et trecifret millionbeløb samlet set.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Energirenoveringspuljen er en tilskudsordning til danskere, der bor i huse med energimærkerne E, F og G og som drømmer om at lave energibesparende forbedringer på deres hus.

Varmepumpepuljen er en tilskudsordning specifikt til danskere, der ønsker at skifte deres primære varmekilde ud med en varmepumpe.

- Danskernes interesse for at energiforbedre deres hjem eller skifte til en varmepumpe vidner om, at de ønsker at tage ansvar for at fremme den grønne omstilling og skabe et mere energivenligt hjem. Vi er glade for at kunne hjælpe og håber selvfølgelig, at endnu flere vil gøre brug af tilskudspuljerne næste år, så alle de afsatte midler kan komme ud og gavne i de danske hjem, siger Lone Brose, der er enhedschef i Energistyrelsen.

400 millioner kroner

Energistyrensen forventer, at både Energirenoveringspuljen og Varmepumpepuljen åbner for ansøgninger igen i foråret 2024. Her vil der på tværs af de to puljer være afsat omkring 400 millioner kroner til de danskere, der ønsker at lave energibesparende tiltag på deres boliger.

- Der er mange penge at spare, hvis du energirenoverer din bolig. Puljemidlerne hjælper selvfølgelig som et tilskud til selve investeringen. Men fremover vil du også have lavere omkostninger til den samlede energiregning, du har som boligejer. Derfor er det også en klar opfordring herfra til danskerne om at søge nogle af de mange puljemidler, der bliver frigivet i det nye år, lyder det fra Lone Brose.