Lyt til artiklen:

Her er boligejernes Top 3 i energiforbedringer

00:00
Hastighed: ???x
01:59

Abonnementsartikel

En spørgeundersøgelse fra analysevirksomheden YouGov og ejendomsmæglerkæden Home blandt 1.200 boligejere viser, hvilke energiforbedringer, der er mest populære blandt de boligejere, som har foretaget eller vil foretage energiforbedringer i hjemmet.

Her er det udskiftning af olie- eller naturgasfyr med en anden varmekilde - for eksempel luft til vand varmepumpe - der topper sammen med udskiftning af gamle vinduer til nye energiruder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til begge energiforbedringer er det 13 procent af boligejerne, der svarer, at de har været i gang med eller har planer om at skifte til anden varmekilde eller nye vinduer.

8 procent har isoleret tag eller loft eller har planer om det. (se skema)

Det er fornuftige steder at sætte ind, lyder det fra Energihjem.dk:

- Udskiftning af varmekilder, nye vinduer og ekstra isolering er alle energirenoveringer, som boligejerne får stor glæde af. Energirenoveringer som disse kan ofte have en positiv indvirkning på varmeregningen - og samtidig øge komforten i boligen, siger kommunikationschef Maria Carlsen.

Fornuftig investering

Også i forhold til et eventuelt salg af boligen er det yderst fornuftige investeringer, oplyser Home:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er forbedringer, der gør boligen mere attraktiv for køberne, og som ofte vil medføre et bedre energimærke - noget som både køberne og deres bankrådgiver lægger vægt på, siger boligmarkedsanalytiker Henrik Hauthorn Jensen fra Home.

Undersøgelsen fra YouGov og Home viser også, at de tårnhøje energipriser fra 2022 er lidt gået i glemmebogen.

Cirka 60 procent ikke har foretaget forbedringer eller har planer om at energiforbedre som følge af de stigende energipriser, der siden er aftaget igen.