Lyt til artiklen:

Stor udstillerinteresse for Maskiner under Broen

00:00
Hastighed: ???x
04:37

Abonnementsartikel

Landets leverandører af redskaber, maskiner og løsninger til park-, vej- og anlægsbranchen strømmer i et hidtil uset omfang til Maskiner under Broen i Middelfart den 28. og 29. august 2024. Allerede nu er over 84 procent af standene således solgt, fortæller branchedirektør Klaus Nissen fra arrangøren Maskinleverandørerne - park, vej og anlæg.

- Der har været run på standsalget til næste års mest centrale grønne maskinmesse, og jeg kan ikke mindes, at vi nogensinde har været så langt fremme med standsalget året før selve arrangementet. Det viser, at det var den rigtige beslutning at lade Maskiner under Broen fortsætte efter succesen på sidste messe. Og jeg tror også, at de rekordmange, professionelle besøgende fra MUB22 vil vende tilbage, for netop nu står branchen i et vadested med den grønne omstilling, hvor den første eufori har lagt sig, og indkøberne bruger mere tid på at klarlægge deres behov og den praktiske anvendelighed af de mange nye el-maskiner overfor de klassiske udgaver, siger Klaus Nissen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nødvendigt at være til stede

En af de udstillere, som allerede har slået til og købt en stand til MUB24 er Øbakke A/S. Virksomheden forhandler ellers mest gravemaskiner i størrelsen 1 til 15 tons, hvoraf mange er for store til have- og parksektoren. Men mængden af beslutningstagere på Maskiner under Broen overbeviste Øbakkes salgsansvarlige i Syddanmark, Henrik Pedersen, om, at det er nødvendigt at være til stede på Maskiner under Broen.

- Vi har deltaget som gæster og var begejstrede for messen, og begejstringen fortsatte, da vi senere deltog som udstillere, selvom mange af vores maskiner er for store til målgruppen. Men det er bare de helt rigtige gæster, der kommer. Det er beslutningstagerne og dem, der skal bruge maskinerne, så vi er nødt til at være til stede. Ikke kun fordi der bliver indgået aftaler efterfølgende, men også fordi du har en masse dialog med potentielle kunder og får sået nogle frø. Og så ringer telefonen pludselig et halvt år senere, fordi vi var på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, siger Henrik Pedersen.

International karakter

Også Helms TMT-Centret A/S er på pletten til Maskiner under Broen '24, og beslutningen var ikke svær, fortæller virksomhedens CEO Jakob Helms, der også er medlem af Maskiner under Broens messeudvalg.

- Det er en relevant og professionel fagmesse, der er gjort ukompliceret at være på for både udstillere og besøgende. Og når man ser på udvalget dernede, må man bare konkludere, at messen er af international karakter. Derfor kan jeg godt forstå opbakningen fra virksomhederne. Desuden er udvalget så stort, og udviklingen går så hurtigt, at de professionelle indkøbere har brug for at se det hele samlet ét sted for at kunne danne sig et reelt overblik, og her er Maskiner under Broen optimal. Det tror jeg er en af grundene til, at vi på sidste messe oplevede en stor stigning i antallet af eksempelvis greenkeepere og græsfagfolk, der lagde vejen forbi messen og vores stand, forklarer Jakob Helms.

Optimal størrelse og placering

Alt tyder altså på, at Maskiner under Broen '24 kommer til at blive et tilløbsstykke, og det er præcis hvad formand for Maskinleverandørerne Park, Vej og Anlæg, Lasse Lindholm, havde forventet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Sidste gang slog vi jo rekord i både antal besøgende og udstillere, men endnu vigtigere viste vores efterfølgende spørgeskemaundersøgelser, at over 96 procent af begge grupper havde haft en god udstilling og ville komme igen. Så Maskiner under Broen har virkelig slået igennem i branchen. Der ér bare brug for at komme ud og sparke dæk og mærke tingene selv. Når arealet samtidig er optimalt placeret midt i landet, og helt lavpraktisk har fast bund, så maskiner og biler kan komme omkring, selvom det regner, fordi jorden ikke bliver blød, har man opskriften på en succes, og det er jeg sikker på, at MUB24 også bliver. Men man skal selvfølgelig først og fremmest huske, at det aldrig har regnet på Maskiner under Broen, lyder det med et smil fra Lasse Lindholm, der desuden er indehaver af Lindholm Maskiner A/S.

Efter messer i 2016, 2018 og 2022 bliver det til august fjerde gang, Maskinleverandørerne afholder Maskiner under Broen.