Lyt til artiklen:

Danskerne er glad for vandrestøvlerne

00:00
Hastighed: ???x
02:54

Abonnementsartikel

Det viser en ny opgørelse fra SPOR, der er 350 trampestier over hele landet skabt i samarbejde mellem private lodsejere og frivillige kræfter.

Bag stier med navne som Kalk Kaminoen, Skudestien og Egtvedpigens Grav står partnerskabet SPOR, og de nævnte stier er bare tre ud af 350, der er fordelt på 1.500 km over hele Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

SPOR, der er trampestier skabt i samarbejde mellem private lodsejere og frivillige kræfter, tilbyder alle mulighed for at få motion, frisk luft og nye naturoplevelser.

Glad for vandrestøvlerne

Og danskerne tager gerne vandrestøvlerne på og begiver sig ud på nye stier. Nye tal fra SPOR viser, at de 350 stier tilsammen har haft mere end 1 mio. besøgende i 2023.

SPOR har eksisteret siden 1997 og er støttet af Nordea-fonden, Landbrugslotteriet og Landbrug & Fødevarer.

Hos sidstnævnte organisation glæder viceformand Lone Andersen sig over, at så mange danskerne benytter sig af sporene.

-Det er dejligt, at mange kan få en god naturoplevelse og mulighed for at opleve sider af den danske natur, som ellers ikke er tilgængelig for offentligheden, og hvor landmænd og andre lodsejere stiller jord til rådighed. Derudover ved vi, hvor sundt det er for krop og sjæl at gå i naturen. Naturen er for alle og med SPOR arbejder vi kontinuerligt på, at give endnu flere danskere adgang til nye naturoplevelser, siger hun.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Populær Kalk Kamino

En af de nyeste Spor er Skudestien i Tornby, som H.K.H. Kronprinsesse Mary indviede i august 2023. Skudestien er det fjerde SPOR i Tornby, og på denne nye rute kommer de vandrende forbi historiske fortidsminder, smuk natur og en gammel købmandsgård.

Et af de mest populære i 2023 er Kalk Kaminoen, der er en ca. 30 km lang vandrerute, som fra går fra Stoholm, via Kongenshus Hede til Skelhøje syd for Viborg.

Stierne i SPOR er skabt af frivillige ildsjæle og bliver lavet på baggrund af frivillige aftaler med lodsejere om at tillade vandrestier på deres jord.

Det vil typisk være frivillige kræfter, som vedligeholder stierne og sørger for at deres lokalområde har adgang til oplevelser i naturen.

SPOR arbejder for at fremme dialogen mellem brugerne af sporet og lodsejerne. De markerede spor er med til at give brugerne nye oplevelser, øge kendskabet til naturen og skabe interesse og forståelse for alt det man kan i naturen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ruterne under SPOR kan være alt fra korte forbindelsesstier til lange vandrerute og der er lidt for en hver smag - alle ruterne kan findes på spor.dk