Lyt til artiklen:

Fejrer du hundens eller kattens fødselsdag?

00:00
Hastighed: ???x
02:14

Abonnementsartikel

Selv om hverken hund eller kat ved, hvad det vil sige at have fødselsdag, er det måske alligevel på sin plads, at også vores pelsede venner får en særlig dag, hvor vi viser, hvad de betyder i vores liv?

Og det er præcis det, vi gør på fødselsdage: Fejrer vi dem, der står os nærmest.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det gælder også menneskets bedste venner på fire ben, viser en undersøgelse, som Agria Dyreforsikring netop har foretaget om hunde- og katteejeres vaner og skikke.

6.644 hunde- og katteejere fra 8 europæiske lande deltog i Agrias undersøgelse, og en klar tendens tegner sig:

Kæledyrsejere ønsker i overvejende grad at fejre deres hundes eller kattes fødselsdage. I syv ud af otte lande svarede flere end halvdelen af kæledyrsejerne, at de markerer deres kæledyrs fødselsdag.

Danskerne, svenskerne og finnerne fører klart som de mest fødselsdags-fejrende kæledyrsejere: Her er det 6 ud af 10, der husker at ønske hund eller kat tillykke.

Omvendt er Irland og Norge de lande, hvor færrest dyreejere svarede, at de fejrer deres dyrs fødselsdage. Her er det henholdsvis 46 procent og 48 procent, der markerer dagen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mest blandt yngre

Agrias undersøgelse viser desuden, at fødselsdagsfejringen er mest udbredt blandt de yngre generationer:

- Det faktum, at kæledyrets plads i familien har ændret sig de senere år, og måske også den måde man kan opfatte sig mere som kæledyrs-forældre snarere end som kæledyrsejere, kan måske forklare ønsket om at fejre hundens eller kattens fødselsdag, især blandt 18-39-årige, påpeger Lotte Evers, der er marketingchef i Agria Dyreforsikring.

Undersøgelsen blev udført online i november 2023 af virksomheden Xtreme på vegne af Agria Dyreforsikring. 6.644 hunde- og katteejere fra 8 europæiske lande (Danmark, Sverige, Norge, Finland, Storbritannien, Frankrig, Tyskland og Irland) deltog i undersøgelsen.