Lyt til artiklen:

Gensyn med ekspert i problemheste

00:00
Hastighed: ???x
01:53

Abonnementsartikel

For nogle år siden besøgte Fritidsmarkedet Jan Engemann fra Svenstrup i Nordjylland.

Jan Engemann har specialiseret sig i problemheste og ikke mindst i transport af heste, som af den ene eller den anden grund ikke er til at få ind i en trailer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jan Engemann er oprindeligt uddannet revisor, men har siden uddannet sig som eksamineret hestevelfærdsrådgiver ved Center for Dyreterapi, hvor han blandt andet har tilegnet sig viden om adfærds -og indlæringsteori hos heste.

Vi talte med Jan Ingemann om hestens hjerne og nervesystemer, fordi han i sit arbejde er med til at udbrede kendskabet til hestens adfærd, og hvordan dyrets hjerne og nervesystemer fungerer.

"I modsætning til tidligere, så handler det i dag om om dyrevelfærd, hvor man betragter hesten, som det den er; et levende dyr, et dyr, der kan blive bange og stresset, siger han.

De to nervesystemer

Jan Engemann taler om hestens sympatiske og parasympatiske nervesystem, hvor det sympatiske nervesystem, er det, der er slået til, når hesten er bange eller stresset, og det parasympatiske nervesystem, er der, hvor hesten er rolig og i balance.

Det kan du høre ham fortælle om i den første video, mens du i den anden hører ham fortælle om, hvordan man vænner en hest til at blive vasket.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Endelig viser han i den tredje video, hvordan man får hesten til at gå ind i traileren.

Jan Ingemann har i mange år kørt professionel hestetransport og har en stor fast kundekreds, så han har masser af erfaring i at få en hest op i en hestetrailer. Hvilket - som de fleste hesteejere ved - kan være lidt af en udfordring.