Lyt til artiklen:

Ny arbejds-ATV fra Can-Am

00:00
Hastighed: ???x
02:34

Abonnementsartikel

For ganske nylig fik Grenaa Skov & Have en helt ny ATV hjem, og det har forhandleren set frem til. Der er tale om en Can-Am MY24 Outlander Pro XU HD7 T, bygget til at arbejde.

- Det er en helt ny maskine fra bunden af; nyt chassis, nyt ophæng, ny motor. Og der er en hel masse ekstraudstyr, man kan sætte på, som man ikke har set før, siger indehaver Frank Hansen til Fritidsmarkedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
ATV'en er udstyret med LED-forlygter. Foto: Tina Moesgaard.

- Det kunne f.eks. være en motorsavsholder. Normalt har ATV'en låg på foran, men det kan man pille af og i stedet klikke holderen på. Man kan klikke alt muligt på, og der er også mulighed for specialtilpasninger, siger han.

Udstyret med ABS-bremser

ATV'en egner sig blandt andet til professionelt arbejde i skoven, men også til arbejde på for eksempel landbrug. Maks.-hastigheden er 60 kilometer i timen.

rich-media-3
Indehaver af Grenaa Skov & Have, Frank Hansen. Foto: Tina Moesgaard.

- XU-modellerne fra Can-Am har lav gearkasse og sejtrækker derfor på en anden måde ude i terrænet, siger forhandler Frank Hansen og tilføjer, at ATV'en kan indregistreres som traktor.

ATV'en er udstyret med ABS-bremser for at højne sikkerheden og har servostyring med tre forskellige tempi (ITC): Work Mode, Almindelig og Performance. ATV'en har også Speed limiter, fartpilot, og såkaldt IEB-mode til at indstille motorbremsningen.

rich-media-4
Der er plads til at oplade telefonen på farten. Foto: Tina Moesgaard.

Pro-modellen er udstyret med en ny type kobling og ny gearkasse, som gør gearskiftet mere glidende. ATV'en har desuden startspærre, elektrisk nøgle og som noget nyt et lille rum ved styret til telefon, hvor der er USB-stik til opladning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Can-Ams nye Pro-model er også blevet nemmere at servicere, da motoren er vendt 180 grader i forhold til den gamle model. Serviceinterval er ved normal brug 100 timer eller op til 3.000 kilometer.

Store forventninger

Forhandleren har store forventninger til den nye Outlander Pro, som den canadiske producent har sendt på markedet.

rich-media-6
Pro-modellen er bygget til at arbejde. Foto: Can-Am.

- Den har fået topresultater i flere test i udlandet.

- Så vi har store forventninger til den, siger Frank Hansen, som har været Can-Am-forhandler i cirka halvandet år.

Frank Hansen driver Grenaa Skov & Have med sin hustru og har derudover fem medarbejdere, som udelukkende servicerer ATV'er og have/parkmaskiner.