Lyt til artiklen:

Disse kattenavne toppede listen i 2023

00:00
Hastighed: ???x
02:18

Abonnementsartikel

I begyndelsen af året dykker Agria Dyreforsikring ned i det forgangne års nytegnede katteforsikringer og undersøger, hvilke kattenavne der hitter blandt landets katteejere.

På den nye liste er der mange kendte navne fra året før, men det er lykkedes et par nye navne at snige sig med på top 10 over de mest populære kattenavne i 2023 - både hos hun- og hankattene. Det skriver forsikringsselskabet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På listerne er der flere tendenser: Alle navnene er i to stavelser, ligesom de enten er inspireret af populærkultur eller er navne, som menneskebørn typisk også har.

Fra nytte- til kæledyr

Ifølge Lotte Evers, marketingchef i Agria Dyreforsikring, er det kattens ændrede rolle i samfundet, som afspejler sig i navnene.

Sådan plejer du din kats eller hunds hud

Se også:

Sådan plejer du din kats eller hunds hud

- Tidligere var danske katte primært nyttedyr, der skulle hjælpe med at fange mus og rotter på gården på landet og i storbyens baggårde, men i dag er katten flyttet ind i danskernes hjem og hjerter - og i vores sofaer og senge.

- De er blevet en del af familien. Derfor giver det god mening, at de tobenede katteforældre bevæger sig væk fra tidligere klassiske kattenavne som Misser og Miv og i stedet oftere giver katten et menneskenavn, siger marketingchef Lotte Evers.

Populære løver

At populærkulturen præger navngivningen af danskernes kæledyr er ifølge marketingchefen ikke en ny tendens.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Disney-universet er en rig kilde til inspiration, når danskerne skal navngive deres kæledyr, og specielt "Løvernes Konge" og dens mange spinoffs og nyfortolkninger har afgjort haft indflydelse på danskernes navnevalg, siger hun.

Katteregel har ikke hjulpet

Se også:

Katteregel har ikke hjulpet

For tredje år i træk er navnet Simba det mest populære navn til hankatte. Nala er rykket en plads op i forhold til sidste år og er nu det tredjemest populære navn til hunkatte, viser listerne.

Hunkattenavne, 2022-placering i parentes

 1. Luna (1)
 2. Molly (2)
 3. Nala (4)
 4. Bella (5)
 5. Mille (3)
 6. Coco (5)
 7. Frida (7)
 8. Karla (ny)
 9. Wilma (10)
 10. Maggie (ny)

Hankattenavne, 2022-placering i parentes

 1. Simba (1)
 2. Milo (4)
 3. Felix (3)
 4. Charlie (2)
 5. Leo (6)
 6. Gizmo (ny)
 7. Hugo (9)
 8. Anton (10)
 9. Alfred (ny)
 10. Aslan (8)