Lyt til artiklen:

Foto af sovende isbjørn på drivende is vinder særlig pris

00:00
Hastighed: ???x
01:52

Abonnementsartikel

Vinderen af dette års publikumspris i konkurrencen Wildlife Photographer of the Year er den britiske fotograf Nima Sarikhani med sit foto af en ung isbjørn, der er faldet i søvn på en isflage.

Det skriver Statens Naturhistoriske Museum - Københavns Universitet i en pressemeddelelse, som udstiller 100 fotos fra konkurrencen indtil begyndelsen af efteråret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Konkurrencen er en af de mest prestigefyldte inden for naturfotos, og de 25 billeder, som var med i opløbet om publikumsprisen, fik et rekordstort antal stemmer fra over 75.000 mennesker verden over.

Ekspedition ændrede kurs

Fotoet blev til, efter tre dages søgen efter isbjørne i tyk tåge, ud for Svalbard i Norge, da ekspeditionsskibet, som den britiske fotograf var ombord på, besluttede at ændre kurs mod et område med mere havis, lyder det.

- Her stødte de på to isbjørne. Lige før midnat kravlede den unge hanbjørn op på et lille isbjerg og brugte sine stærke kløer til at skære en seng ud til sig selv. Nima fangede det drømmeagtige øjeblik, hvor den unge bjørn er faldet i søvn på den drivende isflage, skriver Statens Naturhistoriske Museum om vinderbilledet.

Her er vinderne af årets naturfoto

Se også:

Her er vinderne af årets naturfoto

Natural History Museum i London står bag den årlige konkurrence og den efterfølgende udstilling af i alt 100 fotos, som denne gang blev valgt ud blandt knap 50.000 billeder taget af naturfotografer fra 95 forskellige lande.

Statens Naturhistorie Museum viser udstillingen "Wildlife Photographer of the Year" frem til 8. september 2024.