Lyt til artiklen:

Lad vandpytter være vandpytter

00:00
Hastighed: ???x
01:48

Abonnementsartikel

Hvis nedbøren har forvandlet haven til en sø, kan det virke fristende at pumpe vandet fra græsplænen ud i kloakken. Ikke desto mindre er det vigtigt at lade være.

Det skriver forsyningsselskabet Fors A/S i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi oplever, at folk løfter på kloakdækslerne og pumper vand fra haven derned. Der er pres på kloakken i disse dage, og der er ganske enkelt ikke kapacitet til oversvømmede græsplæner oveni, siger Lars Lund Schjødt, spildevandschef i Fors A/S, i pressemeddelelsen.

- Derfor tager vi også en snak med folk, når vi ser det, for det er klart vores indtryk, at folk simpelthen ikke ved, at de skal undlade at lede overfladevandet fra deres haver og belægninger til kloaksystemet, siger han.

Flere gode råd

Det har endnu ikke været nødvendigt for forsyningsselskabet at bede deres kunder om at undlade toiletskyl, brusebade og tøjvask, og det vil Fors A/S også allerhelst undgå at skulle, lyder det.

- Men så er vi også nødt til at udvise rettidig omhu og i fællesskab begrænse mængden af spildevand nu. Og her handler det først og fremmest om at lade vandpytter være vandpytter og ikke pumpe dem i kloakken, siger spildevandschefen.

Sådan kan du begrænse vandskaderne

Se også:

Sådan kan du begrænse vandskaderne

Andre konkrete gode råd fra forsyningsselskabet er at kontrollere afløb og tagrender og sørge for, at de er renset, og at der er fri passage. Er der kælder i boligen, så er rådet at flytte tingene op i højden og lukke for højvandslukket.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fors A/S leverer vand, fjernvarme og renser spildevand i deres tre ejerkommuner: Roskilde, Holbæk og Lejre.