Lyt til artiklen:

DM i ballonflyvning finder sted over Gram

00:00
Hastighed: ???x
02:44

Abonnementsartikel

For første gang bliver det spektakulære danmarksmesterskab i ballonflyvning afholdt i Gram.

Det skriver Haderslev Kommune i en pressemeddelelse. Kommunen skal være med til at afvikle eventet senere i år sammen med Vision Gram og Dansk Ballonunion.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi glæder os utroligt meget til at afholde danmarksmesterskabet i Gram. Det bliver en helt unik oplevelse at flyve i områder, hvor vi ikke tidligere har udforsket de højere luftlag.

- Selvom vi endnu ikke kan love, at mesterskabet afgøres over Gram Slot, håber vi på det bedste og ser frem til spændende udfordringer i luften, siger Claus Thomsen, formand for sportsudvalget i Dansk Ballonunion, i pressemeddelelsen.

Konkurrencens afslutning

Gram Slot bliver hovedkvarteret for mesterskabet, men det er stadig et åbent spørgsmål, hvor konkurrencen præcist tager sin afslutning. Vind og vejr får det sidste ord.

Lemvig indleder sommeren med dyrskue

Se også:

Lemvig indleder sommeren med dyrskue

Borgmester Mads Skau (V) glæder sig også, at DM i ballonflyvning kommer til Gram og ser det som en mulighed for at styrke turismen og bosætningen i området.

- Vi er glade for at være værter for eventet, for det er en unik mulighed for at vise, hvad vores smukke by og lokale faciliteter har at byde på. Det bliver en mindeværdig begivenhed for både deltagere og tilskuere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det skaber ikke kun spænding og underholdning, men det bringer også opmærksomhed til kommunen, og det er netop den slags begivenheder, der er med til at skabe et dynamisk og attraktivt lokalsamfund, siger borgmester Mads Skau i pressemeddelelsen.

Aktiviteter på landjorden

Mens Dansk Ballonunion står for afviklingen af eventet, er Vision Gram blandt andet medarrangør af aktiviteterne på landjorden.

Der er allerede en masse forslag til aktiviteter på bordet, og håbet er hos kommunen, at byens foreninger og frivillige har lyst til at bakke op om eventet.

Luksuscamping på slottet

Se også:

Luksuscamping på slottet

- Vi tror, det kan give et gevaldigt løft til Gram, og vi glæder os til at være en del af planlægningen og afviklingen af DM i ballonflyvning.

- Vi ser frem til at aktivere foreninger og koordinere alle aktiviteter på jorden. Det er en fantastisk mulighed for at styrke fællesskabet og involvere vores lokalsamfund i en spændende begivenhed, siger John Flemming Hansen, formand for Vision Gram, i meddelelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arrangørerne er allerede i fuld gang med forberedelserne til uge 32, hvor 12-15 luftballoner vil svæve over Gram, hvis vejret tillader det. DM i ballonflyvning bliver afgjort i dagene 7. til 10. august 2024.