Lyt til artiklen:

50 millioner sætter gang naturstier

00:00
Hastighed: ???x
03:06

Abonnementsartikel

De fleste kender til Margueritruten, som er en naturskøn rute på de danske veje. Nu får Danmark også et lignende netværk af naturnære og rekreative ruter over hele landet, så både store og små naturperler fremover kan opleves langt bedre.

Nordea-fonden støtter projektet "Danmarks Naturstier - En omvej værd" med 50 mio. kroner. Dermed kan der for alvor tages hul på det stort anlagte projekt. Derudover har Miljøministeriet afsat 50 mio. kroner til projektet, og Friluftsrådet bidrager med en pulje på op mod 30 mio. kroner.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Den danske natur har rigtig meget at byde på, og det er godt for os alle at komme ud i naturen. Med Danmarks Naturstier binder vi eksisterende stier og vandreruter sammen og etablerer nye ruter. Vores mål er, at cirka 15.000 km vandreruter skal være afmærkede, så der bliver rigtig god mulighed for at opleve naturen på tværs af landet, siger miljøminister Magnus Heunicke.

Projektet er et samarbejde mellem Naturstyrelsen, Friluftsrådet og Kommunernes Landsforening, og drives af et sekretariat i Naturstyrelsen.

Let adgang til information

Målet med Danmarks Naturstier er at gøre naturen mere tilgængelig på tværs af private, kommunale og statslige arealer. I dag hænger ruterne ofte dårligt sammen.

Derfor skal de eksisterende stier og ruter nu kortlægges, der skal udvikles kvalitetsstandarder for, hvilke stier der kan indgå i projektet, og så skal der etableres nye stier og ruter i hele landet. Målet er at få afmærket skønsmæssigt 15.000 km udvalgte ruter. Dertil har projektet som ambition at udvikle formidlingen af naturstierne i hele Danmark.

Det centrale omdrejningspunkt for formidling af "Danmarks Naturstier" bliver den eksisterede platform Udinaturen.dk, der bliver udviklet, så brugere nemt kan finde dén natursti, der er tættest på dem. Dertil kommer opsætningen af op mod 1.000 infotavler og skiltning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Alle, der elsker at gå på opdagelse i naturen, kan godt begynde at glæde sig. Med Danmarks Naturstier får vi forbundet rutenetværket rundt omkring i landet, men vi får også en samlet digital formidlingsplatform, som på en lettilgængelig måde kan guide os, så vi kan finde vej til de mange små og store naturperler i Danmark. Hos Nordea-fonden er vi stolte af, at vi med vores støtte kan være med til give flere danskere store naturoplevelser, siger Henrik Lehmann Andersen, adm. direktør i Nordea-fonden.

Samarbejde på tværs af kommuner, stat, fond og foreninger

Danmarks Naturstier bliver dermed det nationale ophæng til formidling, koordinering og etablering af rekreative ruter i hele Danmark og vil i første omgang have særligt fokus på vandreruter for gående.