Lyt til artiklen:

Segway Navimow har fået en lillebror

00:00
Hastighed: ???x
03:02

Abonnementsartikel

Den kabelfri robotplæneklipperserie Segway Navimow H blev introduceret i 2021, og i dag klipper den græsset for private husstande i over 30 lande, blandt andet Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Frankrig, Storbritannien, USA, Australien.

- Kunder ønsker i højere grad en kabelfri robotplæneklipper, og vi oplever stor efterspørgsel. Derfor tilføjer vi også adskillige nye forhandlere til denne sæson, siger Cathrine Risum, Sales Manager Outdoor Nordic, Witt Hvidevarer A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med den nye Navimow i108E bliver græsklipningen nemmere end nogensinde, skriver producenten Segway i en pressemeddelelse, hvor man fremhøver den intelligente software og banebrydende nye funktioner.

- Segway Navimow H-serien er nok markedets bedste kabelfrie robot lige nu. Banebrydende teknologi er en ting, men at batterierne stadig har den power og det overskud, der skal til for at levere et godt resultat over tid gør, at vi godt tør fastslå, at Segway Navimow er kommet til markedet for at blive. Fra et fagligt standpunkt findes det ikke meget bedre til private haver. Vi glæder os derfor meget til den nye Navimow i108E, og vi er i al beskedenhed stolte af at være eneforhandler af det sidste nye som Segway har at tilbyde, siger Michael Jepsen, Stifter af rådgivningsfirmaet DM Greenkeeping, som på deres hjemmeside skriver, at de har testet maskinen igennem 2022.

rich-media-2
Den kabelfri robotplæneklipperserie Segway Navimow H blev introduceret i 2021. Pressefoto.

Identificerer genstande

Med kameraets med 140 graders synsfelt og VisionFence-sensoren med indbyggede AI-algoritmer er Navimow i108E i stand til at undgå genstande i haven.

Ifølge producenten har man til Navimow i108E udviklet EFLS 2.0 (Exact Fusion Locating System), som kombinerer RKT-teknologi med VSLAM, hvilket sikrer præcis positionsnøjagtighed og gør det muligt for Navimow at arbejde i haver med udfordrende havedesign.

Robotplæneklipperen arbejder kontinuerligt, selv hvis satellitsignalet kortvarigt blokeres.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
Kameraet på robotplæneklipperen har et synsfelt på 140, hvilket er med til at gøre den i stand til at undgå genstande på plænen. Pressefoto.

Automatisk kortlægning

Navimow i108E kommer med to indstillinger for kantklipning; standardindstilling samt "Ride-on"-indstilling. Med standard kører robotten indenfor den virtuelle grænse på græsset, hvor "Ride-on"-indstillingen tillader, at robotten arbejder på belægninger i samme niveau med græsplænen, hvilket muliggør en mere præcis kantklipning.

Som noget nyt i appen kan man vælge automatisk kortlægning. Med det indbyggede kamera og intelligente software er Navimow i108E selv i stand til at lave kortlægningen af haven, såfremt afgrænsningen er tydelig.

Robotten klarer haver på op til 800 kvadratmeter og stigninger på op til 30 procent.