Lyt til artiklen:

Stor avlsdyrsauktion med limousiner

00:00
Hastighed: ???x
01:59

Abonnementsartikel

Lørdag den 23. marts er der atter avlsdyrsauktion i Dansk Limousine Forening.

Gennem årene har foreningen afholdt auktioner på mange forskellige lokationer, og i år afholdes foreningens auktion for anden gang i Brørup Markeds auktionslokaler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Land og rige rundt

Foreningens auktionsudvalg har også i år rejst land og rige rundt for at besigtige mulige dyr til auktionen den 23. marts.

Det er ikke nok at et dyr har en interessant stamtavle, eventuelt suppleret med god genomisk test - dyret skal også have det rette racepræg og tage sig godt ud.

24 forskellige besætninger blev besøgt og 60 dyr blev beset for at finde de 12 katalognumre til årets auktion.

Der er hele 7 tyre på auktionen, heraf de 6 pollede. Auktionen er derfor særdeles oplagt at besøge for de besætningsejere, der står overfor at skulle købe ny foldtyr.

4 af de 5 hundyr, som kommer under hammeren, er drægtige. Her får man således to-i-en. Tre-i-en er også mulig, da den ene af køerne har kalv ved siden. 3 af de 5 hundyr er genetisk hornede.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Endelig er en homoxygotisk polled løbekvie udtaget til auktionen primært på baggrund af en ekstraordinær høj genomisk test for hunlige egenskaber.

Burde friste mange

Alt i alt er der tale om 12 limousiner, der burde kunne friste en stor skare af limousineavlere.

Dørene åbner kl. 10.00 - hvor også stande og madboder åbner.

Auktionsudvalget opfordrer til, at man kommer i god tid, så der er tid til at beskue og sammenligne auktionsdyrene, god tid til limousine-snak og god tid til at stille sult og tørst.

Limousineauktionen starter kl. 12.30 - katalognumrene bliver udbudt til salg i tilfældig rækkefølge.