Lyt til artiklen:

Stor opbakning til jagt i Danmark.

00:00
Hastighed: ???x
01:30

Abonnementsartikel

I en undersøgelse af befolkningens holdning til jagten i Danmark som Danmarks Jægerforbund står bag, har 91 procent af de adspurgte danskere svaret, at de accepterer, at der bliver gået på jagt i Danmark.

Tallet ligger på linje med sidste års undersøgelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Andelen af "Ved ikke" svar blevet lidt mindre i forhold til en tilsvarende undersøgelse i 2023, hvilket må ses som et udtryk for, at endnu flere tager stilling til jagten i Danmark.

Formanden for Danmarks Jægerforbund er begejstret for resultatet.

- Vi er utroligt glade for, at der er en så udbredt accept af jagten. Det viser, at der er stor forståelse for, at jagten og jægernes rolle i forhold til naturforvaltningen, siger formanden for Danmarks Jægerforbund Claus Lind Christensen.

- Når man tænker på, at der kun er tre procent af befolkningen, der går på jagt, lover det godt for fremtidige generationers mulighed for at gå på jagt, at der blandt den øvrige befolkning er så stor accept af jagten, tilføjer han.

I 2023 foretog Danmarks Jægerforbund en tilsvarende undersøgelse, hvor 90,4 procent svarede, at de så positivt på jagten i Danmark. Det er altså lykkedes at fastholde den høje accept i befolkningen, som er den højeste accept målt i Europa