Lyt til artiklen:

Gå på opdagelse blandt insekterne

00:00
Hastighed: ???x
01:56

Abonnementsartikel

En ny app til din mobiltelefon giver dig nu mulighed for at studere internes verden. Appen Bugdex er udviklet af Statens Naturhistoriske Museum i samarbejde med DKB Digital Designs,

Bugdex indeholder et væld af spændende animationer og masser af fantastiske insektbilleder, og den giver dig mulighed for at opdage de fantastiske måder, insekter lever og udvikler sig på.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Samtidig hjælper den dig med at forbedre dine indsamlings- og iagttagelsesfærdigheder - og meget mere.

rich-media-2
Bugdex er nem at bruge og er især målrettet elever og studerende. Men alle, der interesserer sig for naturen, kan bruge den til at lære mere om insekter. Ill: Bugdex.

Bugdex's brugervenlige interface er designet til at være let tilgængelig og opmuntre til udforskning. Appen er især målrettet til at undervise skoleelever på udskolingsstadiet, gymnasieelever og universitetsstuderende, men den appellerer til alle, der interesserer sig for naturen og ønsker at lære mere om insekter.

Bugdex vil ruste den spirende insektnørd til at træde ud i naturen bevæbnet med en samling af instruktionsvideoer og billeder, der demonstrerer de grundlæggende teknikker og det nødvendige udstyr. Fra begynderpraksis til avancerede teknikker hjæper Bugdex dig med de redskaber, der vil gøre det muligt for dig at udforske insekterne omkring dig.

rich-media-3
I appen kan man blandt andet læse om insekterne og lære hvordan man inddeler dem i undergrupper. Ill: Bugdex.

Fire hovedafsnit

Bugdex har fire hovedafsnit:

'Guide' lærer dig, hvordan du genkender de 30+ insektordener i verden, og hvordan du adskiller insekter fra andre hvirvelløse dyr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

'Bestiarium' giver dig mulighed for at gennemse insektordener enten i alfabetisk eller i evolutionær rækkefølge; en informationsside for hver orden giver yderligere oplysninger.

'Udstyr' giver praktiske tips og tricks til, hvordan man får succes, når man indsamler i felten.

'Helt basalt' giver generel information om mangfoldighed, anatomi og udvikling af insekter.