Lyt til artiklen:

Ukrainske løver flytter ind

00:00
Hastighed: ???x
01:52

Abonnementsartikel

Knuthenborg modtog i 2020 de første "rescue-dyr", da parken sammen med Dyrenes Beskyttelse genhusede fire pensionerede cirkuselefanter i et nyanlagt elefantanlæg, som samtidig var Europas største.

Det var startskuddet på en ny strategi, som blandt andet betyder at Knuthenborg de kommende år vil tage imod flere truede og udsatte dyr, der har brug for et nyt og trygt hjem.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- At tage imod og genhuse truede og udsatte dyr er blevet en vigtig del af Knuthenborgs DNA. Vi har pladsen til at give dyrene store, naturtro anlæg med højt til himlen og stort fokus på dyrevelfærd, og vi ved, at de har det godt her hos os. Vi har arbejdet længe på at etablere et permanent anlæg til vores ukrainske løver, og det er snart klar til indflytning. Anlægget har størrelsen til, at løverne kan bevæge sig frit, og ikke mindst til, at vi nu har kapacitet til at modtage endnu flere truede eller udsatte løver, fortæller Christoffer Knuth, direktør i Knuthenborg.

rich-media-2
Løveanlægget kan huse op til 15 løver. Pressefoto: Knuthenborg.

Plads til 15 løver

Løvernes nye anlæg er det nuværende ulveanlæg, hvor der også opføres en ny staldbygning. Ulvene vil stadig kunne opleves i Knuthenborg, hvor de flyttes til et nyopført anlæg et andet sted i parken.

Løveanlægget bliver 40.000 m2, svarende til syv fodboldbaner, og kan huse op til 15 løver. Der er således gjort plads til, at Knuthenborg kan tage imod endnu flere udsatte løver de kommende år. Inden for kort tid forventes en fjerde løve fra Ukraine til Knuthenborg.

Løverne er alle evakuerede i samarbejde mellem 19 dyreværnsorganisationer, zoologiske haver samt den europæiske forening af zoologiske haver og akvarier, EAZA.

rich-media-3
Inden for kort tid forventes en fjerde løve fra Ukraine til Knuthenborg. Pressefoto: Knuthenborg.