Lyt til artiklen:

Mageløs minifræser

00:00
Hastighed: ???x
02:20

Abonnementsartikel

Har man en ældre have, der måske har fået lov at passe sig selv lidt for meget, kan det være næsten uoverskueligt at komme til bunds i vildnisset.

Det fandt vi ud af her i Fritidsmarkedets testhave, der ofte lægger kvadratmeter til udforskning af forskellige maskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I dette tilfælde måtte vi manuelt rydde et område for gamle vildroser med enorme rødder samt diverse selvsåede træer og buske. Det skete med spade, og efterfølgende skulle området graves igennem.

Derfor udfordrede vi havemaskineproducenten Texas til at stille en maskine, gerne batteridrevet, til rådighed. Den udfordring tog de imod, og dagen efter stod en lille, batteridrevet minihavefræser og ventede på at komme i gang.

Indrømmet, vi var en smule skeptiske, for den lille maskine så ikke ud af meget. Den er drevet af to x 20V Lithium-batterier - hver på fire ampere.

Arbejdsbredden er 36 centimeter, og den går maksimum 21 centimeter ned i jorden. Den kommer med 16 knive fordelt på fire knivsæt, og endelig vejer maskinen blot 10 kilo.

rich-media-3
16 knive fordelt på fire knivsæt kværner jorden. Foto: Bo Andersen.

Tvivl i skammekrogen

Vores skepsis overfor maskinen blev smidt i skammekrogen efter blot få sekunder. Efter et blidt tryk på en knap, et halvt sekunds forsinkelse, tog pokker ved den lille maskine. Med en uventet ihærdighed gik den ufortrødent til opgaven, og den våde, knoldede jord fik en gang tæst, vi ikke lige havde set komme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ofte kan en havefræser være svær at styre, hvilket også betyder, at man skal være varsom med at nærme sig fliser og så videre, men også her overraskede den lille maskine. Det er temmelig nem at styre, hvilket betød, at vi uden problemer kunne styre den tæt på husvæggen.

Producenten lover omkring 30 minutters arbejde på en fuld opladning, hvilket bestemt ikke lyder urimeligt. Vi fik ordnet to bede på omkring 20 minutter, og bagefter var der stadig rigeligt med batteri på maskinen.

Texas CTX2000 lever 100 procent op til det gamle ordsprog: Lille og vågen er bedre end stor og doven.

Se video på fritidsmarkedet.dk/frigear

rich-media-5
Maskinen skal bruge to 20V batterier. Foto: Bo Andersen.