Lyt til artiklen:

Ferguson Dage kan ikke slås ihjel

00:00
Hastighed: ???x
03:37

Abonnementsartikel

I 2023 skulle Ferguson Dagene på Danmarks Ferguson Museum have været holdt for sidste gang, for ejer Henrik Nielsen troede, han blev nødt til at stoppe.

- Men sådan gik det heldigvis ikke, lyder det fra Henrik Nielsen, i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

For siden da er museet blevet reddet, og det betyder, at Ferguson Dagene fortsætter ufortrødent igen i år.

Han fortæller, at der var 3.000 besøgende sidste år, og at det var den absolutte rekord nogensinde.

Hjertet banker for den gamle Ferguson

Se også:

Hjertet banker for den gamle Ferguson

- Jeg tror, der kom så mange, fordi det egentlig var sidste gang, og derfor var der nok mange, der lige skulle nå at opleve Ferguson Dagene, siger museumsejeren, som derfor heller ikke tror, der kommer lige så mange besøgende i år, men ifølge Henrik Nielsen er det heller ikke så vigtigt.

- Det vigtigste er, at Ferguson Dagene bliver afholdt, og at folk ved, hvad det vil sige, lyder det fra Henrik Nielsen, der er glad og taknemmelig for at både museum og Ferguson Dagene kan fortsætte i uændret form.

Kan ikke slås ihjel

- Derfor er årets slogan, at Ferguson Dage "...kan ikke slås ihjel - en del af jer selv", lyder det fra museumsejeren med et glimt i øjet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han fortæller, hvordan han i løbet af det seneste års tid har modtaget omkring 1.000 telefonopkald fra personer, der har ønsket ham til lykke med, at museet kan fortsætte takket være en anonym velgører.

- Og så er der alle dem, jeg har mødt i Brugsen, hos bageren, hos frisøren, hos tandlægen, på gaden, der har ønsket mig til lykke. Det varmer helt utroligt. Det er jeg meget taknemmelig for, og det vil jeg gerne sige tak for.

Henrik Nielsen er også glad og taknemmelig for, at han dermed alligevel har fået mulighed for at videreføre ikke blot museet men også Ferguson Dagene, som er en tradition, han selv har skabt og vedligeholdt i gennem mere end 20 år. Samtidig understreger han, at det er vigtigt for ham, at den måde, som Ferguson Dagene afholdes på, er uforandret - og altså noget, som man - med andre ord - kan regne med.

Stjernespækket samling af veterantraktorer

Se også:

Stjernespækket samling af veterantraktorer

Dage man kan regne med

- Vi lever i en urolig verden, og der en tendens til at ting hele tiden skal laves om - blot fordi nogen har en opfattelse, af at forandring er godt, men det er jeg ikke enig i. Jeg mener det er vigtigt, at man ved, at der er noget, man kan regne med, er som det plejer, og sådan er det med Ferguson Dagene, forsikrer Henrik Nielsen.

Derfor kan dette års besøgende - ligesom i de foregående år - møde arbejdende traktorer i marken, og der vil også traditionen tro være cafe med musik i den gamle bindingsværkslade.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En ny ting ser dog dagens lys på Ferguson Dagene, der løber af stablen den 24. og 25. maj, og det er et stumpemarked i en af hallerne.

Gamle stumper er det nye

- Det bliver ikke nymodens stumper fra Kina, man kan finde der, men stumper til gamle biler og traktorer, understreger Henrik Nielsen, der giver gratis stadeplads til alle dem, der tilmelder sig inden 1. maj. Dem, der tilmelder sig efter 1. maj, kan dog være med for et beskedent beløb.

- Jeg ser meget frem til, at der kommer stumpemarked under tag, for sikkerhed for tørvejr er tit en mangelvare på stumpemarkeder, men tørvejr kan vi give her, for alle traktorerne er jo alligevel ude i det fri i dagens anledning, påpeger Henrik Nielsen.

Verdens vildeste Volvo-samling

Se også:

Verdens vildeste Volvo-samling