Lyt til artiklen:

Er du klar til at blive katteejer?

00:00
Hastighed: ???x
01:45

Abonnementsartikel

Drømmer du om at udvide familien med en norsk skovkat, en british shorthair eller en almindelig huskat?

Så kan det være en god idé at besøge Fødevarestyrelsens nye portal 'Klar til kat'.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her kan du for eksempel blive klogere på, hvad du kan gøre, hvis du finder en flok herreløse killinger på gaden, og hvilken type kat der kunne være den rette for dig og din familie.

- Det er ofte både nemt og billigt at anskaffe sig en kat, så det kan være svært at kende til alle forpligtelserne, der hører med ift. økonomi og pasning. Derfor har Fødevarestyrelsen sammen med syv danske organisationer, der har en stor viden om katte, samlet en række gode råd til kommende kattejere, forklarer sektionsleder i Fødevarestyrelsen, Tom Bengtsen, der er ansvarlig for portalen.

Gode erfaringer

Den forholdsvis lette tilgængelighed af killinger er medvirkende til, at omkring 15-20.000 katte hvert år, der bliver indleveret på internater i Danmark. Hos Dyrenes Beskyttelse udgør katte fire ud fem af alle dyr de modtager.

- Vi har haft gode erfaringer med siden 'Klar til hund', som har eksisteret i næsten 10 år. Og med mere end 800.000 katte i Danmark var det oplagt at få lavet en tilsvarende side til katte, som vi er glade for at kunne præsentere i dag, tilføjer sektionsleder Tom Bengtsen.

'Klar til kat' er lavet af Fødevarestyrelsen i samarbejde med Den Danske Dyrlægeforening, Dyrenes Beskyttelse, Dyreværnet, Felis Danica, Inges Kattehjem, Kattens Værn og Københavns Universitet.