Lyt til artiklen:

Er du klar til køkkenhaven?

00:00
Hastighed: ???x
01:58

Abonnementsartikel

Køkkenhaven er sund for sjælen.

Det viser adskillige undersøgelser, og mange danske haveejere er da også i fuld gang med at plante alt lige fra gulerødder til radiser i den forårsklare muld.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

En undersøgelse viser, at 79 procent af godt 2.400 adspurgte haveejere skal dyrke køkkenhave i år - 10 procent af dem for første gang.

Så hvis du har tid, lyst og adgang til et lille stykke jord, så er det bare om at komme i gang. Du kan måske blive inspireret i denne artikel, hvor Ida Rahbek-Hertz, director i Center for Mental Robusthed, hvordan arbejdet med grøntsagerne skaber en sund balancetilstand for hjerterytme, åndedræt og kortisolniveau,

Køkkenhaven er sund for sjælen

Se også:

Køkkenhaven er sund for sjælen

Gang i fræsemaskinen

Og har du besluttet dig for at omsætte et stykke af haven til køkkenhave, så skal du lave nogle forberedelser. Første gang skal du måske have fræset jorden godt igennem. Det kræver enten en spade eller en maskine.

Vi har for nyligt testet en lille, batteridrevet minifræser, det kan du både læse og se video om her.

Mageløs minifræser

Se også:

Mageløs minifræser

Noget at overveje

Men når du nu går i gang med køkkenhaven, så er der et par ting, du skal overveje. Det forklarer Det fortæller tidligere adjunkt ved Aalborg Universitet og haveekspert ved havevirksomheden Land, Anne Holst i denne artikel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hun forklarer, at ting som pladsmangel, snegle og manglende overblik kan gøre fornøjelsen en tand mere udfordrende end nødvendigt.

Læs mere her:

Sådan kommer du igang med køkkenhaven

Se også:

Sådan kommer du igang med køkkenhaven

Og så er der noget, du skal undgå. Også selv om det måske er lidt ærgerligt. Du må skal nemlig helst ikke plante kartofler i din køkkenhave. Det kan du læse om her.

Ovennævnte og meget mere kan du læse om i vores nye tema "Er du klar til køkkenhaven".

 

Se også:

https://www.fritidsmarkedet.dk/tema/kokkenhave-MzY0ifcrrrplusrrrvCM7OzUvI7EsFQA

God fornøjelse.